IŞİD Kakai Kürtlerine saldırdı

0
298

IŞİD Kakai Kürtlerine saldırdı
IŞİD Kakai Kürtlerine saldırdı

IŞİD, Kakai Kürtlerinin Kerkük çevresindeki köylerine karşı saldırılarını yoğunlaştırdı. Militanların hedefindeki son nokta, Kakai Kürtlerinin yaşadığı Topzaweyi köyü oldu.

Irak hükümetinin zafer ilanına rağmen belirli bölgelerde saldırıları sürdüren IŞİD, son günlerde Kerkük’ün Dakuk ilçesinde Kakai Kürtlerine ait köyleri hedef alıyor.

IŞİD militanları son bir haftada Dakuk sınırındaki altı köye saldırırken, örgütün hedefindeki son yer Kakai Kürtlerinin yaşadığı Topzaweyi köyü oldu. Rudaw’ın haberine göre, bölgede güvenlik güçlerinin bulunmamasından dolayı köylüler sekiz militanın saldırısına uğradı. IŞİD’lilerin yere üç bomba döşedikten sonra RPG silahlarla saldırdığı, köylülerin direnişi ile çıkan çatışmanın yarım saat sürdüğü belirtiliyor.

“KENDİMİZİ SAVUNMAK ZORUNDAYIZ”

Topzaweyi köyünde yaşayan Hüseyin Etiye, “IŞİD mensupları RPG silahıyla ateş açtı. Saldırıda evimize 2-3 mermi isabet etti. Silahımı alarak evimin çatısına çıktım. Sesleri geliyordu ve onlara ateş etmeye başladım. Onlar da bana karşılık verdi. Evimin duvarında kurşun izleri var. Sonra köylüler geldi ve onlar da IŞİD’lilere saldırmaya başladıktan sonra onları köyümüzden çıkartmayı başardık” dedi. Sermed Reşid ise IŞİD’in bölgelerindeki faaliyetlerinin arttığını belirterek, “Sayıları artmasa nasıl buraya kadar gelebilirler… Köyümüzün karşı tarafı tamamen çöl ve orada hiçbir güç yok. Onlara karşı çıkacak kimse yok” diye konuştu. Rudaw’ın görüştüğü diğer köylüler de bölgede güvenlik güçlerinin bulunmamasından dolayı kendi güvenliklerini sağladıklarını dile getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz