Irak Başbakanı ’izinsiz uçuş yapan’ ülkeleri uyardı

0
306

Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısı ardından yazılı bir açıklama yapan Başbakan Adil Abdulmehdi, alınan kararları bildirdi.

Açıklamada, Irak’a ait savaş uçakları ve yabancı savaş uçaklarının Abdulmehdi’nin izni olmaksızın uçuşuna izin verilmeyeceği kaydedildi.

Açıklamada, “Irak Ordusu Genel Komutanlığı çıkardığı bir kararla artık bundan sonra Irak’a ait ve yabancı devletlere ait savaş uçakları, keşif, insansız hava araçları Adil Abdulmehdi izni olmadan uçamaz” denildi.

Irak yasalarına göre başbakan aynı zamanda Irak Ordusu Genel Komutanlığı’nın da başında yer alıyor.

Aynı açıklamaya göre Abdulmehdi, toplantıda “Bundan sonra Irak Ordusu’na ben komutanlık yapacağım ve alınan kararlar benim iznimle olacak. Irak üzerinde uçacak her türlü uçağında da benim talimatımla yapılacak” diye belirtti.

Irak’taki tüm kurular, hükümet kurumları ve kendisine bağlı diğer tarafları alınan bu karara saygılı olmaya çağıran Abdulmehdi, kendi izni olmadan uçuş yapılması halinde bu tavrı “düşmanca bir tavır” olarak değerlendireceklerini kaydetti. Abdulmehdi, “Irak savunma güçleri buna cevap verecek” diye ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz