Hollanda’da aşırı sıcaklar 400’e yakın can aldı

0
308

Hollanda İstatistik Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre, 22-27 Temmuz tarihleri arasında etkili olan sıcaklar yüzlerce kişinin yaşamını yitirmesine yol açtı. Bu tarihte toplamda 2 bin 964 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamada, bunun normal bir yaz mevsimi haftasına oranla 400 kişi daha fazla olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Aşırı sıcaklar kısa sürdü ancak Hollanda’da bugüne kadar ölçülenin üzerinde rekor sıcakların olduğu yoğun bir sıcaklık oldu” denildi.

Ajansın açıklamasına göre, 22-27 Temmuz tarihleri arasında ölenlerin çoğunluğunu 80 yaş üstü bireyler oluşturuyordu. Bu tarihlerde 80 yaş üstü bin 687 kişi ölürken, bunun diğer haftalara göre 300 kişi daha fazla olduğuna dikkat çekildi. Ölümlerdeki artışın özellikle sıcakların daha fazla olduğu doğu bölgelerinde görülmesi de bu tespiti doğruluyor.

Fransa, Almanya, Belçika ve Büyük Britanya’da da etkili olan temmuz ayı sonundaki sıcaklar sırasında Hollanda’da 1944 yılından bu yana görülen en yüksek sıcaklık dereceleri ölçülmüştü. Ülkede 75 yıl aradan sonra ilk kez 40 derecenin üzerinde sıcaklığa ulaşılmıştı. En yüksek sıcaklık oranı 25 Temmuz’da 40,4 derece olmuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz