HDK: Êzidîlere uygulanan soykırım BM tarafından tanınsın

0
289

HDK: Êzidîlere uygulanan soykırım BM tarafından tanınsın
HDK: Êzidîlere uygulanan soykırım BM tarafından tanınsın

PİRHA- HDK Halklar ve İnançlar Komisyonu, Şengal Katliamı’nın yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada “Katliamın yıl dönümü olan 3 Ağustos 2019 günü saat 11.00’de 1 dakikalık sessizlik çağrısına bütün halkımızı davet ediyoruz” dedi. 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Halklar ve İnançlar Komisyonu, IŞİD’in 3 Ağustos 2014’te Şengal’de yaşayan Êzidî halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“Êzidîleri acılarıyla baş başa bırakmayacağız; Şengal Katliamı’nı unutmadık!” başlığıyla yayınlanan açıklamada geçmişte yaşanmış katliamların izlerinin hala kaybolmadığına vurgu yapılarak “Yaşayan her insanın gen haritasında, kavimler göçü kadar uzak bir tarih olsa bile, soyunun geçmişinde yaşanmış acıları taşıdığı bilimsel bir gerçektir. Bizim topraklarımızda doğup büyüyen herkesinse, belki büyük babası, belki anne babası kadar yakınında yaşanmış devasa acıları var. Ermeni Soykırımı’nı dinleyerek büyüdük, Dersim Katliamı’nın hayatta olan tanıkları var, Maraş Katliamı’nın tanıkları ve onların çocukları yaşadıklarını anlatırken nefesimiz kesiliyor, hala 90’lardaki devlet vahşetinin bakiyesiyle beraber büyüyoruz.” denildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz