Harmandalı’nı içeriden dinledik: Darp, intihar girişimi, hastalık, ölüm

0
324

Harmandalı’nı içeriden dinledik: Darp, intihar girişimi, hastalık, ölüm
Harmandalı’nı içeriden dinledik: Darp, intihar girişimi, hastalık, ölüm

Kötü muamele ile gündeme gelen İzmir’deki Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde bir mülteci kadının sıcaklıklardan dolayı öldüğü, kayda ise bu ölümün ‘Doğal’ olarak geçtiği ileri sürüldü.

Harmandalı Geri Gönderme Merkezi kötü muamele ve hak ihlalleri ile anılıyor.

Artıgerçek’ten Fırat Yeşilçınar’ın haberine göre; Güvenlik görevlisinin anlattıkları, geri gönderme merkezinde yaşanan tabloyu gözler önüne seriyor. AIDS olan hamile kadının nasıl tecrit edilip ölüme terk edildiğinden, sıcaklıklardan dolayı başını çarparak ölen kadının ‘Doğal ölümüne’ kadar. Güvenlik görevlisinin anlattıkları bunlarla da sınırlı değil tabi.

AIDS OLAN KADIN YERDE YATIRILDI

Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde tutulan bir kadın doğum yapmak üzere hastaneye kaldırıldığında AIDS olduğu ortaya çıkmıştı. İzmir’de avukatların akıbetini sorduğu kadın ile ilgili bilgileri özel güvenlik görevlisi paylaştı. ”AIDS olan yüksek güvenlik katında kalıyordu” diyen özel güvenlik görevlisi sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimse yemeğini vermek istemiyordu. Herkes ‘hasta olacağım’ korkusu yaşıyordu. Kadın da bu yüzden ayrı tutuluyordu. Ayrı kalıyordu. Yemeği de bir süre verilemedi. Kimse görüşmeyince de bir mülteci kadın tarafından yemeği verildi. Kadın yerde yatırılıyordu. Kimse ile de görüştürülmüyordu. Sonra ne olduğunu bilmiyorum”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz