Fransa elektrikle balık avına son verdi

0
307

Fransa Tarım ve Gıda Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) tarafından 2021 yılı için öngörülen elektrikli trolle balık avlanması yönetimine ilişkin yasağı erkene aldığını duyurdu. Bakanlığın 14 Ağustos tarihli kararnamesiyle Fransa karasularında bu yöntemle balık avlanması yasaklandı.

Bakanlık açıklamasında, AB Komisyonu tarafından yayınlanan ve Kuzey Denizi’ndeki avlanmaya ilişkin olarak getirilen n° 2019-1241 nolu düzenlemenin üye ülkelerce daha erken tarihte uygulanabileceğine dikkat çekildi. Bakanlık açıklamasında, 1 Temmuz 2021 tarihinin beklenmeden yasağın uygulanacağı belirtildi.

Fransa’da elektrikli trol başta olmak üzere tüm elektrikli yöntemlerin balıkçılıkta yasaklanması için mücadele eden derneklerin başında gelen Association Bloom’a göre, birçok canlı türü aynı anda yok ediliyor. Hollanda’da IMARES adlı bir enstitü tarafından yapılan araştırmaya göre, elektrikli trol ağlarıyla yapılan avlamalarda balıkların omurilikleri kırılabilirken, su yüzeyine vuran birçok balıkta da yanmalar gözleniyor.

Bu yöntemin ağlara takılan veya takılmayan karides ile diğer bazı canlı türlerinin bağışıklık sistemlerinin zayıflamasına neden olduğu araştırmada çıkan bir diğer sonuç.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz