Fırnız’daki kavga sonrası Döngel’de ücret kaldıırldı

0
351

Kahramanmaraş’ın Fırnız bölgesinde pinikçi aile ile tesis sahipleri arasında meydana gelen 12 kişinin yaralandığı kavganın ardından Fırnız, Yeşilgöz, Döngel gibi piknik alanlarının ücretsiz olması ile ilgili kamuoyunda yükselen ses sonuç verdi. Döngel Mağarası Mesire Alanına giriş ücreti kaldırıldı.


Kahramanmaraş‘ın Fırnız bölgesinde pinikçi aile ile tesis sahipleri arasında meydana gelen 12 kişinin yaralandığı kavganın ardından Fırnız, Yeşilgöz, Döngel gibi piknik alanlarının ücretsiz olması ile ilgili kamuoyunda yükselen ses sonuç verdi. Döngel Mağarası Mesire Alanına giriş ücreti kaldırıldı.

Geçtiğimiz haftayı Kahramanmaraş, Fırnız’da tesis sahibi ile piknikçi aile arasında yaşanan kavgayı tartışarak geçirdi. Piknikçi ailenin iddiasına göre olayın şu şekilde gerçekleştiği basına yansıdı:
“Olay, akşam saatlerinde Kahramanmaraş-Göksun karayolu üzerinde bulunan Fırnız mevkiinde meydana geldi. Koyuyeşil ailesi, Fırnız’daki dinlenme tesislerinden birine pikniğe gitti. İddiaya göre piknikte ailenin oturduğu çardak kırılınca işletme sahipleri aileye saldırdı. Olayda Ejder Kaan Koyuyeşil (1), Amine Rüveysa Koyuyeşil (1), Muradiye Koyuyeşil (35), Elif Yıldırım (30), Hasan Hüseyin Koyuyeşil (9), Yiğit Berk Koyuyeşil (6), Erkan Koyuyeşil (33), Tahir Bilal Koyuyeşil, Özkan Koyuyeşil (35), Hakan Koyuyeşil (34), Emre Koyuyeşil (17) ve Hasan Koyuyeşil (60) yaralanırken, ailenin bulunduğu bir otomobil ile bir minibüsün de camları kırıldı.”

Tesis Sahibi ise Basın Mensuplarına tesiste açıklama yaptı. Tesis sahibinin açıklamaları şu şekilde haber oldu:

Koyuyeşil ailesinin bireyleri, tesis çalışanlarının kadın- çocuk ayrımı yapmadan, kendilerine et satırı, bıçak ve sopalar ile saldırıp, araçlarının camlarını kırdıklarını öne sürdü. Jandarma ekiplerince gözaltına alınan tesis çalışanları ise bayram nedeniyle kapalı olduklarını; ancak ailenin ısrarı üzerine piknik yapmalarına izin verdiklerini söyledi. Piknik sırasında aileden bazı kişilerin havuzda balık tutmak istediğini kaydeden çalışanlar, daha sonra bir kadının kaybolan yüzüğünü bulmak için diğer aile üyelerinin de çardağa çıktığını öne sürdü. Tesis çalışanlarından birinin, ifadesinde, “Bu sırada çardak çöktü ve daha sonra tartışma çıktı. Tartışma sırasında ailenin erkekleri, ‘Sizi burada öldüreceğiz, burayı başınıza yıkacağız’ diyerek, saldırdılar” dediği öğrenildi.

PİKNİK ALANLARI KİME AİT NEDEN ÜCRETLİ?

İşin Gerçeği mahkemede ortaya çıkacak ve sorumlular elbette cezasını çekecektir. Ancak Kahramanmaraş bu olay kadar aynı zamanda Fırnız, Yeşilgöz, Döngele gibi alanların kime ait olduğunu, bu alanlarda neden çardak parası adı altında 50 lirayı bulan ücretler alındığını tartışmaya başladı. Fırnız çayı çevresinde bazı alanların şahıs malı olduğunun açıklanmasına rağmen kıyı kanununa göre çay kenarında piknik yapanlatrdan çardak ücreti adı altında para almanın mümkün olmadığı iddia ediliyor. Yine bizzat çayın üzerine kurulan çardaklardan ise ücret almak tamamen usulsüz olarak görülüyor.

VERGİ VERİLİYOR MU?

Yine bu alanlarda sadece bir tesisin bir günde 4 bin lira çardak parası aldığı iddia ediliyor. Bu kadar büyük gelirin vergisinin verilip verilmediği ile ilgili ise şu ana kadar bir açıklama yapılmadı. 

DÖNGEL ÜCRETSİZ

Fırnız olayı sonrası Döngel Mağarasını da içine alan mesire alanında daha önce alınan giriş ücretinden vazgeçildiği bilgisi geldi. Bu haber sosyal medyada vatandaşları memnun ederken Fırnız ve Yeşilgöz’le ilgili de aynı adımların atılması beklendiği ifade edildi. 

YEŞİLGÖZ’E GİRİŞ ÜCRETLİ

Haber46 istihbarat servisine gelen çok sayıda ihbara göre Yeşilgöz’e sadece görmek ve fotoğraf çekmek isteyenlerden bile ücret alınıyor. Yeşilgöz’ün namını duyup il dışından ya da yurt dışından gelenlerden göl alanına geçmek için ücret vermek zorunda. Gelenler piknik yapmayacaklarını sadece fotoğraf çekip gideceklerini söylemelerine rağmen ücret istemekte ısrar ediliyor. Ayrıca Yeşilgöz etrafına çekilen dikenli telin ise ortamı çok kötü gösterdiği ifade ediliyor. Yeşilgöz’ü kim hangi sıfatla işletiyor? Yeşilgöz hangi kurum tarafından kime verildi? İhale yapıldı mı? İhale şartnamesinde fotoğraf çekmek isteyenlerden ücret alınacağı yazıyor muydu? Yeşilgöz’de piknik yapanlara ne tür hizmetler veriliyor? Bu sorular da cevap bekliyor.

BELEDİYELER MÜDAHALE ETMELİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Onikişubat Belediyesi’nin bu alanlarla ilgili gerekli adımları atmasını bekliyoruz. Vatandaşın bu sorunun çözümü için beklentileri kısa sürede karşılanmalı ya da kamuoyu yapılacak açıklamalarla ikna edilmelidir. Haber46 olarak konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz