DTK, HDK ve HDP’den siyasi iktidar ve muhalefette çağırı

0
353

DTK, HDK ve HDP’nin ortak açıklamasını okuyan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, AKP ve CHP’ye; çözümün ertelenmeyeceği kadar acil olduğunu hatırlatarak, “Barışın kötüsü, savaşın iyisi olmaz diyoruz. Siyasi iktidarı ve muhalefeti çatışma ve savaş politikaları yerine barış politikalarını ortak akılla üretmeye çağırıyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır’da 2 Temmuz’da toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı ardından Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ile olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda DTK, HDK ve HDP’nin AKP ve CHP başta olmak üzere tüm siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve Türkiye kamuoyuna önemli mesajlar ve çağrıların yapılacağı ortak basın açıklaması kararı alındı.

Açıklama, HDP’nin tüm bileşenleriyle gerçekleştirdiği ve ikinci gününde devam eden 1’inci Merkezi Örgütlenme Konferansı’nda verilen arada yapıldı. Konferansın yapıldığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi önünde yapılan açıklamaya, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanları Leyla Güven ve Berdan Öztürk, HDK Eş Sözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sedat Şenoğlu, tüm bileşenlerin temsilcileri, HDP MYK ve PM üyeleri, milletvekilleri, il ve ilçe eşbaşkanları ile HDP’li belediye eşbaşkanları katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz