SEVGİ VE ŞEVKATİN ADRESİ

0
369


Birkaç broşür elime geçti. Tanıtım broşürleri. Daha yeni kurulmuş bir sosyal bakım hizmeti sunmayı amaçlayan sosyal hizmet kurumu. İşinin ve mesleğinin ehli olan insanların sunduğu biz hizmet olarak bende bir algı ve güven oluşturdu.
PAK diye bir kurum tarafından şimdilik evlerde hizmet sunmak üzere bir YAŞLIBAKIM çalışması başlatılmış. Ben hizmetlerini madde madde sıralamayacağım. Sosyal medyada yapacaklarını ve broşürlerini kendinizde bulabilirsiniz ve görebilirsiniz.
Yaşlıbakım hizmeti ile ilgili bir yazı yazma gereği neden duydum. Bu hizmet ilk sunulmuyor. Bunu yapan girişimciler de bu hizmeti kendileri bulmadılar. Sağda solda, çeşitli etkinliklerde karşılaştığımız göçmen işçi ve emekçiler hep dert yanarlar. Anne, baba ve yaşlı yakınlarının, akrabalarının sorun olduğunu ve sorun yaşadıklarını. Yaşlılarımızın tek başına kaldıklarını, kendi ihtiyaçları ve sorunlarını gideremediklerini dinleriz. Bunlara bakacak kimselerinin olmadığını ve kalmadığını ve yalnız olduklarını hep duymuşuzdur. Yaşlılarımız artık kendilerini idare edebilecek durumda olmadıklarını; işini, gücünü ve ailesini bırakıp gidemediğini veya Türkiyeye gidemediğini yakınırlar.
Gerek ülkenin içinde bulunduğu faşist baskılanma, gerek şu anki ırkçı-faşist akp’nin kendisinden olmayan herkesi düşman görmesi, tehdit etmesi sonucu; kendisini ifade edemeyen ve istediği gibi yaşama şansı olmayan milyonlarca insanımız yurt dışında göçmen işçi ve emekçi olarak sürgün hayatı yaşamaktadır. Özellikle bunların yaşlı anne ve babaları, kimsesiz ve bakımsız olarak sorunlu yaşamlar yaşamakta ve ızdıraplar çekmektedirler.
Yine hepimiz yaşamış ve duymuşuzdur. Bölgemizde yaşlılarımız çokça dramlarda yaşamaktadırlar. Biz göçmen işçi ve emekçiler yaşlılarımızın sorunlarını gidermek için hep çözümler aramışızdır. Şimdiye kadar yaptığımız bakıcılar bulmak olmuştur. Bunlar genelde ihtiyaç sahibi yoksullar ve özellikle Suriyeli göçmenlerdirler. İşinin ehli ve uzmanı değildirler. Maraş ve çevresinden başka kimse bulunmadığından veya olmadığından biz bunlara mecburuz. Akap faşizmi ve devlet, muhalif kimliğimiz, Kürt ve Alevi oluşumuzdan dolayı bizi cezalandırıyor. Bunun içinde bu sorunumuza devlet el atmıyor.
Yaşlılarımızın sosyal güvenceleri yok. Bulduğumuz geçici çözümler bize sorun olarak dönüyor. Kendi elimizle ve paramızla yaşlılarımızı canavarlara teslim ediyoruz. Bunlar genelde keyfi davranıyorlar. Yaşlılarımıza eziyet ediyorlar. Evlerde hırsızlık yapıyorlar. Hatta ölümle sonuçlanan vakalarda olmaktadır. Bu bakım işini şebekelerde el atmış bulunmaktadırlar. Genel olarak yaşlılarımız evlilik yoluyla tuzaklara düşürülüyorlar. Bu şekilde elindeki, para, kıymetli eşyalar ve mülkiyetlerini üzerlerine geçiriyorlar.
Özellikle Avrupa’da bulunan göçmen işçi ve emekçiler PAK YAŞLIBAKIM hizmet kurumuna destek verir ve sahip çıkarlarsa bugüne kadar sorun olan yaşlılarımızın sorunlarını tek merkezden çözmüş oluruz. Maraş’ta kurulan ve hizmet veren bir kurum olduğu için özellikle Maraşlıların inanç, sosyal ve yöresel dernek, vakıf ve sosyal örgütlenmelerinin bu kurumlarla ilişkiye geçip beraber çalışmaları ve destek sunmaları önemlidir. Bu kurumlar bizim adımıza bizim sevgimizi ve şefkatimizi bizim muhtaç olan insanlarımıza sunacaklardır.
Ben PAK YAŞLIBAKIM kurumlarını kuran ve çalışmalarını başlatan dostlarımıza ve hizmet sunan insanlarımıza bu girişim ve hizmetlerinden dolayı başarılar diliyorum. Kurumsal kimliğinin tanınması ve hizmetinin devamı, kalitesi; biz göçmenlerin bütün zamanlarını meşgul eden bir sorunu çözdükleri için herkesi destek olmaya çağırıyorum.
Biz istersek herşey olur ve herşey çok güzel olur. Bunun için sahiplenme ve dayanışma gücümüzü esirgemeyelim. PAK YAŞLIBAKIM’ı kendi işimiz ve evimiz gibi görüp, desteğimizi sunalım. Bütün yönetici, çalışan ve destek sunanlarını kutluyorum. Şimdiden başarılar diliyorum.

2 Temmuz 2019
Hüseyin Torun

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz