Nurhak’ta 2 bin kınalı keklik doğaya bırakıldı

0
318

Nurhak’ta 2 bin kınalı keklik doğaya bırakıldı

KAHRAMANMARAŞ’ın Nurhak ilçesinde devlet avlağına 2 bin kınalı keklik bırakıldı. Avlak, 3 yıl süreyle avlanmaya kapatıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü’nün Kapıçam’daki keklik retim çiftliğinde yetiştirilen 2 bin kınalı keklik; Nurhak Kaymakamı Cihat Koç, Belediye Başkanı İlhami Bozan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hacı Kalınkütük’ün de katıldığı törenle Nurhak Devlet Avlağı’nda doğaya bırakıldı. Keklikleri bırakmadan önce bir konuşma yapan Kaymakam Cihat Koç, keliklerin doğaya renk katacağını belirterek, “Daha şimdiden sesleri dağlarımızda çınlamaya başladı. Hayırlı olmasını temenni ediyorum, avcılarımıza da bir mesajımız var. Kekliklerimiz bizlere ve sizlere emanet. Kimse kılların zarar vermesin. Doğayla iç içe  barış içinde, huzur içinde kekliklerimizle, dağ keçilerimizle mutlu bir hayat diliyorum” dedi.

Daha sonra kafeslerden çıkarılan 2 bin kınalı keklik Nurhak Devlet Avlağı’na bırakıldı. Avlak, kekliklerin korunması amacıyla 3 yıl süreyle avlanmaya kapatıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekiplerinin de kekliklerin korunması için mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz bölgede denetimler yapacağı belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz