Moskova’da protesto eyleminde bini aşkın gözaltı

0
304

Moskova polisi tarafından yapılan açıklamada, “Başkentin merkezinde izinsiz bir gösteri sırasında çeşitli ihlallerden 1.074 kişi gözaltına alındı” denildi.

Protesto eylemi Moskova Belediyesi önünde gerçekleşti. Muhalefet, 8 Eylül’de yapılacak yerel seçimlerde “bağımsız” adayların reddedilmesine tepki gösteriyor. İktidarı savunan adaylar açısından zorlu bir seçim olacağı yönünde yorumlar yapılıyor.

AFP’ye konuşan 68 yaşındaki emekli bir eylemci “Hayatım boyunca korktum. Ama artık yeter. Eğer evimizde kalırsak, hiçbir şey değişmeyecek” dedi.

Cumartesi günü protesto eyleminin başladığı saat 14.00’ten önce de polis onlarca kişiyi gözaltına aldı. Gözaltılardan bir çoğunun şiddetli yaşandığı görüldü. Uluslararası Af Örgütü, muhalefeti yıldırmaya yönelik açık bir teşebbüs olduğunu belirterek, “kitlesel baskı” endişesini dile getirdi.

Ilia Yaşin, Liubov Sobol veya Dmirtri Gudkov gibi bir çok muhalif isim gözaltına alındı. Gudkov, Cuma günü yaptığı açıklamada bu yerel seçimlerin, kendi çapını aştığını belirterek, “Sözkonusu olan bugünün Rusyasında yasal olarak siyaset yapılıp yapılmayacağını öğrenmektir” demişti. Her üç muhalif de Cumartesi akşam saatlerinde bırakıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz