Kılıçdaroğlu ODTÜ Rektörüne seslendi: Öğrencileri dinleyin

0
342

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ Kavaklık’taki, öğrencilerin karşı çıktığı yurt inşaatı ve polisin dünkü müdahalesini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, üniversitenin rektörüne seslenerek, “Sayın rektör, öğrencilerinizi dinleyin, onlar benden ve senden daha iyi dünyayı sorgulayan çocuklardır” dedi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,  ODTÜ’nün Türkiye’nin göz bebeği üniversitelerden biri olduğuna değinerek şunları söyledi:

“Hepimiz genç olduk. Onların isyanını anlamamız lazım. İsteklerine kulak kabartmalıyız. Çocuklar ne istiyor?…Bunlar geleceğin kaymakamı, mimarı; sevgiyle hoşgörüyle yaklaşmamız lazım.”

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sorunu çözmek, ODTÜ yerleşkesindeki gerginliğe son vermek amacıyla dillendirdiği,“Ben yurt yapacağım” sözünü anımsatan Kılıçdaroğlu, “Onlar bizim evlatlarımız. Mansur başkanın sesine kulak verin” dedi.

“SETA DÜŞÜNCE KURULUŞU DEĞİL, İKTİDARIN BORAZANIDIR”

SETA’nın ‘Uluslararası Medyanın Türkiye Uzantıları’ başlıklı raporuna da değinen CHP lideri,“Bu rapor gazeteciyi fişliyor. Böyle raporlar hazırlarsanız haberi kimden alacağız? SETA denen kuruluş iktidarın beslediği bir kuruluştur” dedi. Gazetecinin, ‘yürekli’ insan olduğunu, ‘paranın ve baskının önünde diz çökmeyeceğini’ dile getiren Kılıçdaroğlu, raporun sarayın talimatıyla hazırlandığını öne sürerek, “SETA bir düşünce kuruluşu değil iktidarın borazanlığını yapan bir kuruluştur. Rapor yazmışlar hiç önemli değil” görüşünü savundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz