Kenanoğlu: Dizilerde Aleviler yok sayılıyor

0
346

HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, TBMM’de verdiği soru önergesinde, TRT’deki ve özel kanallardaki dizilerin hiçbirinde Aleviler’e ait hiçbir unsura yer verilmediğine dikkat çekti. Kenanoğlu, “Türkiye toplumu, TRT aracılığıyla yayınlanan dizilerin senaryoları yoluyla süzgeçten geçirilmekte, kimi unsurlar tasfiye edilmekte ve bu sayede de hegemonik ilişkiler pekiştirilmeye çalışılmaktadır” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesiyle Alevilerin TRT ve özel kanallar tarafından yok sayılıyor olmasına dikkat çekti. Özel kanallarda ve diğer alanlarda olduğu gibi TRT dizilerinde de Alevilere ait hiçbir unsurun, imajın yer almadığına, dolaşıma sokulmadığına dikkat çeken Kenanoğlu, TRT’nin bu yolla, Sunni-İslamcı öznelerin yaratılmasında etkin bir rol oynadığını ifade etti.

Aşağıda belirtilen soruların Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mehmet Nuri Ersoy tarafından anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğü ’nün 96. ve 99.maddeleri uyarınca yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim” diyen HDP’li Kenanoğlu’nun önergesi şöyle:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz