Ekinözü Belediyesi’nde skandallar bitmiyor!

0
347

Tasarruf tedbirlerinin alınmasına rağmen Ekinözü Belediyesinin bu tedbirlere uymadığı iddia edildi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birçok kez dile getirdiği ”Tasarruf ve lüksten kaçının” açıklamalarına rağmen belediyelerde bazı skandal çalışmalar her geçen gün ortaya çıkmaya devam ediyor. Son örnek ise Kahramanmaraş‘ın Ekinözü ilçesinde yaşandı.

Ekinözü Belediyesi’nin maddi imkanı olmamasına rağmen M. A. isimli kişiyi teknik personel olarak işe aldığı ve özel şoför olarak kullanması tepki çekti. Ülkemizde Üniversite mezunu binlerce kişi varken bir kişinin Belediye Başkan Yardımcısı olarak D.A’ nın görevlendirme yapıldığı ve 5 bin 250 TL maaş alırken kendisinin ilkokul mezunu olduğu ortaya çıktı.

BU NASIL TASARRUF?

Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker, görevi devraldıktan sonra tasarruf tedbirleri uygulanacağını söylemişti. Daha sonra Ramazan ayında kurulan iftar çadırları Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılmıştı.

SKANDAL BİTMEDİ

Diğer bir skandal ise Belediye Başkanının akrabası olduğu belirtilen İlhan Eker isimli vatandaşın kadostro yolu olarak yaklaşık 270 metre uzunluğunda yolun Ekinözü Belediyesi’ne dilekçe vererek yapılmasını istemesi oldu. Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker’in bu dilekçeye bizzat verdiği cevap ise daha bir enterasandı. Başkan Eker dilekçede; Kadastro yolu hakkında, gerekli çalışmaların yapıldığı ve maddi imkanların olmaması sebebiyle ve ayrıca Belediyede yol açabilecek iş makinası olmadığı iddiasıyla yapamayacaklarını ancak Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçenin sunulduğunu belirtmesi tam bir skandal konu oldu.

EKİNÖZÜ BELEDİYESİNDE AKRABALARA ÖNCELİK Mİ TANINIYOR?

24.07.2019 tarih 19375104-622-01/59 sayılı dilekçede şu ifadeler kullanıldı; “İlgi tarih ve sayılı dilekçenizle talep etmiş olduğunuz yol açılması ile ilgili olarak, açılması talep edilen uzunluğu dere yatağına kadar olan yaklaşık 270 metre uzunluğundaki kadastro yolu, gerekli çalışmalar ve ölçümleri yapılmış olup, belediyemizde yol açabilecek iş makinası bulunmadığından ve belediyemizin maddi imkanın olmadığından geçici olarak bu zamana kadar kullanılmış olan hali hazirdaki açık olan yolun kullanılması; Ayrıca dilekçeniz, Büyükşehir Başkanlığınada iletilmiştir. İleriki zamanlarda Büyükşehir ve Belediyemizin imkanları doğrultusunda gerekli olan çalışmalar yapılarak mağduriyetinizin giderileceği hususunda; Bilgilerinize rica ederim” Kamuoyunda; Ekinözü Belediyesinde kişiye özel işlerin mi yapıldığı konuşulurken, Ekinözü belediye başkanı Bilal Eker’in bu konuda kamuoyuna ne gibi bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

Kaynak KanalMaras 
 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz