Aile ve toplumsal baskı genç öğretmeni ölüme sürükledi

0
346

Van Başkale’de öğretmenlik yapan Fatma Kabukçu, ailesinin Kürt-Alevi olan erkek arkadaşı ile evlenmek istemesine karşı çıkması üzerine yaşamına son verdi. Arkadaşları, genç öğretmenin intihara sürüklendiği görüşünde.

Van’ın Başkale ilçesinde bulunan Güleçler İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Fatma Kabukçu, ailesinin yaşadığı Nevsehir’in Kozaklı ilçesinde dün aksam yaşamına son verdi.

Kabukçu’nun, ailesinin 2 yıla yakın bir süredir beraber olduğu Kürt-Alevi bir meslektaşı ile evlenmek istemesine karşı çıkması üzerine intihar ettiği öğrenildi.

Yaşamına son vermesinin ardından bugün toprağa verildiği belirtilen Kabukçu’nun arkadaşları, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda arkadaşlarını ölüme sürükleyen aile ve toplumsal baskıya dikkat çekti.

Kabukçu’nun Kürt ve Alevi bir meslektaşı ile beraberliği olduğunu öğrenen aile üyelerinin baskısına karşı mücadele ettiğini belirten arkadaşları, paylaşımlarında “Kabukçu’nun asıl katilinin toplumsal sorunlar olduğunun” altını çizdi.

Yine olayın ‘aşk intiharına’ indirgenmeyeceğini söyleyen arkadaşları, toplumsal ayrımcılığa dikkat çekerek, Kabukçu’nun ölümü için “İntihar değil, cinayet” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz