‘2 Temmuz, Sivas Katliamı’nda Yaşamını Yitirenleri Anma ve Yas Günü ilan edilsin’

0
316

PİRHA- HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, 2 Temmuz’un Sivas Katliamı’nda Yaşamını Yitirenleri Anma ve Yas Günü ilan edilmesi için Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, 2 Temmuz’un Sivas Katliamı’nda Yaşamını Yitirenleri Anma ve Yas Günü ilan edilmesi hakkında TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

Milletvekili Zeynel Özen, 2 Temmuz’un Sivas Katliamı’nda Yaşamını Yitirenleri Anma ve Yas Günü ilan edilmesi ile ilgili genel gerekçeyi ise şöyle açıkladı:

“Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından Sivas’ta 1-4 Temmuz tarihlerinde “Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri” düzenlenmesi planlanmış ancak etkinliğin ikinci günü 2 Temmuz 1993 tarihinde Cuma günü, sayıları 15 bini bulan, ellerinde taş, sopa vb. saldırı gereçleri bulunan kalabalık bir grup Kültür Merkezi ve Ozanlar Anıtı’nı tahrip etmiş, burada bekleyen yurttaşlara saldırı düzenlemiştir. Buradan püskürtüldükten sonra Madımak Oteline yönelen bu grup 2 Temmuz 1993 tarihinde içlerinde gençlerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın, yazarlarımızın, sanatçılarımızın, semah dönen canlarımızın da olduğu 33 insanı yakarak katletmişlerdir. Şehirde haftalar öncesinde bildiriler dağıtıp “kıyam” ve “katliam” çağrıları yapılmasına ve binlerce kişinin toplanıp oteli ateşe vermesine karşı herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz