Sanatçı Ferhat Tunç Oberursel Cemevi’nde albümünü tanıttı

0
341

Sanatçı Ferhat Tunç Oberursel Cemevi’nde albümünü tanıttı
Sanatçı Ferhat Tunç Oberursel Cemevi’nde albümünü tanıttı

Sanatçı Ferhat Tunç, Oberrusel Cemevi’nde yeni çıkan “ Marşlar ve Ağıtlar” adlı Albümünü imzaladı.

Sanatçı Ferhat Tunç , Oberursel Cemevi’nde gerçekleşen imza ve sohbet toplantısında 40 yılı aşan sanat hayatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dedesinin Kırmançki ağıtlarının sanatçı kimliğini kazanmasında temel bir etken olduğunu belirten Tunç, “Her kesin hayatında bir kahraman vardır. Benim hayatımın kahramanı dedemdi. Babamın Almanya’da oluşu nedeniyle çocukluğum dedem ve nenemle geçti. Onların ağıtlarının eşlik ettiği bir çocukluğum oldu. Hayatın hakikatlerine ses olmayı onların sayesinde öğrendim” dedi.

Sanatçı Ferhat Tunç, 40 yıllık sanat hayatının zorluklarla mücadele ederek geçirdiğini hatırlatarak şunları söyledi: “ Tarih gerçekten bize hiç iyi davranmadı. İyiliği, kardeşliği, barışı ve özgürlüğü suç sayıldığı bir tarihten bahsediyorum. Kötülerin bitmek bilmeyen zulümü karşısında susarak bir hayatı haram saydık kendimize. Bizi biz yapan değerlerin sanatçısı olmayı, varoluş nedenimiz olarak gördük. Bu yüzdendir ki hayatımın son 40 yılında ikinci sürgün yıllarımı yaşıyorum bugün. Bugünün zulmüne sessiz kalanlara da doğrusu aklım ve vicdanım ermiyor. Halkın sanatçıları risk alarak bir yaşam sürerler. Risksiz bir hayat sürmek adına sağır ve dilsiz olmayı sanatın ruhuna hakaret sayıyorum. Tarih aynı zamanda bu utancı yaşatanların da tanığıdır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz