Güzelgül: Herkes elini vicdanına koyarak adaletten yana oy kullanmalı-VİDEO

0
380

Yarın yapılacak olan İBB seçimini değerlendiren ABF Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, herkesin elini vicdanına koyarak haktan, hukuktan ve adaletten yana oy kullanması gerektiğini vurguladı.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerini “Kamu görevlisi olmayan sandık kurulu başkan ve üyelerinin seçimde görevlendirilmesi” gerekçesiyle iptal ederek 23 Haziran tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) için tekrar seçim yapılmasına karar verdi. Karara ilişkin itirazlar ve değerlendirmeler de gecikmedi.

Yarın yapılacak olan seçim için adayların seçim çalışmaları da sürüyor.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, 23 Haziran’da (yarın) tekrarı yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini değerlendirdi.

“VİCDANA SIĞMAYAN TALİMATLAR VERİLDİ”

“Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki haktan, hukuktan, adaletten, insan haklarından yana hiçbir şey yok” diyen Güzelgül, “Ne hukuka ne de vicdana sığmayacak şekilde talimatlar verilerek karar verildi” dedi.

Seçimin tekrarının halkın iradesine saygısızlık olduğunu belirten Güzelgül, birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacın olduğu hassa bir dönemde geçildiğine ve bunu sağlamanın devletin görevi olduğuna vurgu yaptı. 23 Haziran seçimlerinde İmamoğlu’nun kazanmasıyla birlik ve beraberliğin tesis edileceğini aktaran Güzelgül, bu seçimde insanların vicdanıyla hareket edip haktan, hukuktan, kardeşlikten ve barıştan yana olan şahıslara oy kullanılması gerektiğini ifade etti.

PİRHA/İSTANBUL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz