Êzidîler festivalde buluştu

0
343

Bielefeld’in Festplatz Gleisdreieck am Südring Meydanı’nda yapılan festival, Avrupa’da örgütlü Êzidîlerin Birlik Federasyonu, Navenda Yekîtiya Komelên Êzîdiya (NAV-YÊK), Sîwana Meclîsa Jinên Êzidî (SMJE), Meclîsa Şengalê ya li Derveyî Welat (MŞD) gibi kurumların ortaklığıyla düzenlendi.

Kitle öğle saatlerinde festival meydanına gelmeye başladı.

Festival meydanında 7 ağaç arasına DAİŞ’in ellerinde kurutulan kadınların biyografileri asıldı. İsimleri ve fotoğrafları şifreli olarak başlarına gelenleri afiş üzerine anlatıldı.

Sahnede ise “Xweserîya Şengalê, azadîya civaka Êzidîyan e” ve Mam Zeki Şengalî pankartı asıldı.

Açılış konuşması ve saygı duruşu ile başlayan festivalde Tertip Komitesi, NAV-YÊK Eşbaşkanları Çiçek Yıldız ve Yılmaz Günay, Bielefeld-Brackwede Bölge Belediye Başkanı Regina Kopp-Herr, MŞD üyesi Şêx Loqman, KNK üyesi Mecit Heso, Hiristiyan Papazı Jochen Reidegeld (Bistum-Münster), Şehit Aileleri de sahneye çıktı. 15 Ağustos 2018’de Türk devletinin Şengal’de düzenlendiği saldırıda şehit düşen Mam Zeki Şengalî’nin kızkardeşi Xezal mesajlar sundu.

KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta’nın da sesli bir mesaj gönderdiği festivalde Hozan Şemdîn, Qewl Koma Zarokan Lehrte, Hozan Xemdar & Harîman, Helbestvan Hacî Qîranî, Dexîl Osman, Narînxan, Koroya Ciwanên NÇÊ, Tîtalê Feyzo, Folklora Koma Zarokên Rojê sahne aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz