Elbistanlıların mücadelesi sonuç verdi: Akbayır Köyü’nde termik santral yapılmayacak!

0
399

Elbistan Akbayır (TİL) köyünde, Diler Enerji şirketi tarafından yapımı planlanan termik santralin yapımı, Elbistanlıların verdikleri mücadele sonucu, Kahramanmaraş İdari Mahkemesi tarafından durduruldu.

Elbistan Akbayır (TİL) köyünde, Diler Enerji şirketi tarafından yapımı planlanan termik santralin yapımına, Elbistanlıların verdikleri mücadele sonucu, Kahramanmaraş İdari Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu 2015 yılında termik santralin kurulmasına karşı başlattığı faaliyetler bölge halkının desteğiyle sonuç verdi. Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu  konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Elbistan Akbayır (TİL) köyünde, Diler Enerji şirketi tarafından yapımı planlanan termik santralının, ÇED raporunun yürütmesinin durdurulması için platformumuz tarafından, Kahramanmaraş İdari Mahkemesine açtığımız davada, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Platformumuzun çalışması ile 86 vatandaş, Kahramanmaraş Ziraat Odası, Akbayır Toprak Su Sulama Kooperatifi ve Küçük Yapalak Köyü Veli baba Kültür ve Dayanışma Derneğinin katılımı ile açılan davada bu karar bizleri, bölge halkını ve tüm çevre dostlarını memnun etmiştir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz