Kadın protestocuyu darp eden Britanyalı vekil görevden alındı
Britanya’da milletvekili Mark Field, düzenlenen bir etkinlikte eylem yapan Greenpeace üyesi bir kadını darp etti. Field, gelen tepkiler üzerine hakkında başlatılan soruşturma tamamlanıncaya kadar görevinden alındı.
Britanya’daki Muhafazakar Parti’nin milletvekili Mark Field, Londra’da düzenlenen bir etkinliğe girerek protesto düzenleyen Greenpeace üyesi bir kadına şiddet uyguladı.
Şiddet vakası, Maliye Bakanı Philip Hammond’ın yıllık Mansion House toplantısında ekonomi üzerine yaptığı konuşma sırasında Greenpeace üyelerinin içeri girmesi sonrası yaşandı.
Olay anına yönelik video kaydında iktidardaki partinin vekili olan Field’ın, sandalyesinden kalkarak kadın protestoculardan birini sütunlara doğru iterek darp ettiği görülüyor.
Ardından olay yerine gelen polisin, eylemcileri dışarı çıkardığı belirtiliyor.
“UZAKLAŞTIRILMALI YA DA KOVULMALI”
Görüntülerin sosyal medya üzerinden paylaşılması ve tepki çekmesi üzerine konuya ilişkin açıklama yapan Field, kadının ‘silahlı’ olmasından endişe ettiğini ileri sürdü.