ÇOK DEĞERLİ MARAŞLI HALKLARIMIZA VE SAYGIDEĞER KAMUOYUNA,

0
392

 

MARDEF Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu-(Maraş Girişimi) olarak Almanya’nın Morbach şehrinde, 15- 16 Haziran tarihinde, yüksek bir katılım ve büyük bir coşkuyla ve ayrıca güçlü ve umut verici kararlarla ve işlevsel olacağı açık olan planlamalarla 2. Kampımızı gerçekleştirdik.  Elbette bu güzelliklerin yaşanması, genç-yaşlı, kadın-erkek, esnaf-emekçi, Alevi-Sünni, Kürt-Türk çok sayıda Maraşlının ve bütün Maraş Girişimi aktivistlerinin büyük emeği, fedakarlığı ve katkılarıyla mümkün olabilmiştir.

Bu anlamda, en başta bu etkinliğe zaman ayırarak ve anlam vererek katılan tüm halkımıza, bütün kalbimizle en içten saygılarımızı, selamlarımızı iletiyoruz.  Herkes çok net olarak bilmelidir ki, kurumların gücü halkla olan ilişkilerine bağlıdır, halkı yanına alamayan hiçbir kurum varlığını sürdürme imkân ve kabiliyetine sahip olamayacaktır.  Bu nedenle MARDEF, halklarımızla birlikte olmaya çok özel bir anlam vermektedir.

İkinci olarak kadın arkadaşlarımıza çok büyük bir teşekkürle birlikte onları ayakta alkışladığımızı belirtmek istiyoruz.   Kadın arkadaşlar hem katılımlarının yüksek olmasıyla, hem ortaya koydukları bir çok yaratıcı pratikle ve hem de yaptıkları çalıştayla hem umudumuzu büyütmüşler hem de Maraşlı halklar açısında erkek egemen sisteme karşı mücadelede ufuk açıcı sunumlar yapmışlardır.

Kampımızın birinci gününde, kendisi de bölgemizin bir akademisyeni olan Dr. Ümit Çetin, bölgemizin yurt dışında yaşayan gençlerinin intiharlarını kapsayan çok anlamlı araştırmasına dair bir sunum yapmıştır.  Bu sunum bölgemizin ikinci kuşak insanlarının yaşadığı intiharla ilgili olarak, hem bilgi edinmemizi sağlamış, hem de bu intiharların nasıl minimum sayıya indirilebileceğine dair önerilerin geliştirildiği bir sunum olmuştur.  Bu vesileyle Dr. Ümit Çetin’e çok çok teşekkür ediyor, birlikte daha anlamlı çalışmalar yapmayı diliyoruz.

Teşekkürü çok fazlasıyla hak eden başka arkadaşlarımız da bulunmaktadır. Bilindiği gibi bu kampın giderlerinin karşılanmasında katkıda bulunan çok sayıda esnafımız olmuştur.  Kapısını çaldığımız bütün esnaf arkadaşlarımız, ne verebiliyorlarsa en fazlasını vermeye çalışmışlar, hiçbir biçimde kendilerini sınırlandırmamışlardır.   İki gün boyunca devam eden ve her türlü ihtiyacın eksiksiz karşılandığı kampımızda, çok değerli katkılarını esirgemeyen esnaflarımızı canı gönülden kutluyor, sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Daha öncesinde kampımızla ilgili  haber veren ve program yapan, iki gün boyunca da  bizimle birlikte her türlü zorluğu aşarak kampın etkinliklerinin kitlelerle buluşmasını sağlayan başta  CAN TV olmak üzere PAZARCIK- ELBİSTAN RADYO, RADYO YOL  ve diğer basın kuruluş ve temsilcilerine  en içten teşekkürlerimizi sunmaktan onur duyarız. Bilinmelidir ki bu basın kuruluşlarının hepsi bizim için çok değerli kurumlardır ve bu kurumlarımızı yaşatmak anlamlı ve değerlidir.

Kampımıza mesaj göndererek ve bizzat katılarak dayanışma duygularını paylaşan  özellikle inanç kurumlarına ve   temsilcilerine saygılarımızı sunuyor, daha güzel günlerde birlikte olacağımıza olan inancımızı iletiyoruz.

Kampımıza katılan çok sayıda sanatçı arkadaşımızın, bu kampa çok büyük değerler kattığını özellikle belirtmek istiyoruz.  Bu arkadaşların her birisinin tek tek adını yazamasak da her birisi için özel teşekkürlerimizi belirtmek istiyoruz. Fıkra anlatanından, davul zurna çalanına, ozanından, şairine, yazarından gazetecisine kadar çok sayıda Maraşlı sanatçı bu kampa renk vermiş, güzellik katmıştır. Hepsine bütün kalbimizle teşekkür ediyoruz.

  MARDEF’in MARAŞ GİRİŞİMİ’nin yönetici ve aktivistlerine,  de çok çok teşekkür etmeyi elbette ihmal etmeyeceğiz. Büyük fedakarlıklarla  ve günlerdir sürdürdükleri yoğun çabalarla  bu güzel günlerin yaşanmasını sağlayan bu arkadaşların emeği hiç unutulmayacaktır.

Değerli  Maraşlılar, sevgili arkadaşlar,  sizlere sunduğumuz bu teşekkür vesilesiyle bir noktaya da değinmek istiyoruz. Kampımızın oturumlarının birisinde  konuşmacı arkadaş,  “birlikten”  söz edince, bütün katılımcılar, güçlü bir alkışla destek verdiler. Bu çok önemliydi, çünkü hepimiz biliyoruz ki ancak birlik olanlar kazanır.  Küçük küçük yapılar, ne kadar iyi niyetli ve ne kadar çalışkan olurlarsa olsunlar, kazanamamışlardır. Çünkü, tek başına iyi niyet her zaman başarıya götürmüyor.  Dolayısıyla “birliğimiz” çok anlamlı ve değerlidir, hepimizin “birlik” olmaya ve var olan “birliği” korumaya çok özel bir önem vereceğimizin bilinmesini belirtmek istiyoruz.

Bu vesileyle, MARDEF’te  demokratik duyarlılığı olan  her arkadaşımız, MARDEF’in tüzüğüne ve teamüllerine, kollektif ruha ve pratiğe uygun olarak, dayatma olmadan, kurumun ve toplumun çıkarları esas alınarak, projelerini gerçekleştirebilir, fikirlerini sunabilir, her türlü çalışmaya katılarak kendisini ifade edebilir, gerçekleştirebilir. Bu konuda hiçbir sorun yaşanmayacağının özellikle bilinmesini ifade etmek istiyoruz. 

Bilindiği gibi hem MARDEF’e hem de kampa davet ettiğimiz kurumların, aydın ve  sanatçıların önemli bir kısmı, bizim bu çağrımıza cevap vermişlerdir. Ancak buna rağmen henüz dışarda bulunan kurumlara, aydın ve sanatçılara çağrımızı tekrarlamak istiyoruz. Maraşlı dernek, vakıf ve benzeri kurumların, aydın, sanatçı ve  esnaflarımızın MARDEF’le birlikte olmaları hepimiz için anlamlı ve önemlidir. MARDEF olarak bütün kurum ve aydınlarla birlikte olmayı, onlarla güç birliği yapmayı, gücümüzü ve olanaklarımızı onlarla paylaşmayı çok önemsiyoruz.

Değerli Maraşlılar, kampta yapılan çalışmalar ve alınan kararlarla ilgili olarak önümüzdeki günlerde ayrıntılı bir rapor/doküman sunacağımızı da belirtmek istiyoruz.

Son olarak bizleri izleyen, desteklerini farklı biçimlerde sürdüren hepimizin sorunu olan demokrasi mücadelesinin tüm bileşenlerine de minnettarlığımızı bir cümle ile ifade etmek istiyoruz.         

MARDEF YÜRÜTME KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz