Kadınlar, Çocuklar İçin Gönüllü Oldu

0
319

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde gönüllü kadınlar, “Her Çocuğa Bir Bebek” projesi kapsamında kırsal mahallelerdeki çocuklara dağıtılmak üzere bez bebek üretiyor.

Elbistan Gençlik Merkezi’nde katıldıkları kurslardan arta kalan zamanlarda proje kapsamında bir araya gelen gönüllü kadınlar, çocuklar için bez bebek hazırlıyor.

Merkez Müdürü Ahmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurslara katılan kadınların, gönüllü destek verdikleri proje kapsamında yüzlerce bebek üretildiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2019’u “Gönüllülük Yılı” ilan ettiğini belirten Yılmaz, “Biz de bu vesileyle projeyi, çocuklarımızın, özellikle kız çocuklarımızın sevinmesi, yüzlerinin gülmesi için başlattık.” dedi.

Yılmaz, bebeklerin bir kısmını Bakanlığa göndereceklerini, diğer kısmını da Elbistan’ın kırsal mahallelerindeki çocuklara dağıtacaklarını bildirdi.

Gönüllülerden Emine Kır ise kurslarda kazandıkları becerileri, çocukları sevindirmek için kullandıklarını dile getirdi.

Hazırladıkları bebeklerin ihtiyaç sahibi çocuklara hediye edilmesinden mutluluk duyduğunu anlatan Kır, “Onların mutlu olmasına katkı sağlamanın huzurunu yaşıyorum.” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz