Fransa Barış Hareketi açlık grevcilerini ziyaret etti

0
303

AvEG-Kon, SKB ve YS üyelerinin, hapishanelerdeki tecride karşı ACTİT’te sürdürdüğü süresiz dönüşümsüz açlık grevi direnişi 51. gününde. Direnişçileri, Barış Hareketi’nden (Mouvement de la Paix) Yves-Jean Gallas’in de içinde olduğu bir heyet ziyaret etti.

Barış Hareketi adına konuşan temsilci, Kürt özgürlük mücadelesini sadece silahlı mücadele olarak değil aynı zamanda diplomatik ve barışçı yönleri ile tanımak gerektiğine vurgu yaparak “Öcalan’ın yazdığı kitaplarını, düşüncelerini yani akademik yönüyle de tanıtmak ve yaymak, yapılacaklar ve kurulacak ilişkiler konusunda yavaş yavaş ilerlese de yardımcı oluyoruz” dedi.

Barış Hareketi’nden Yves-Jean Gallas, Kuzey Kürdistan’ı, Rojava, Suriye ve diğer topraklarda yapılan ve yapılmak istenen yaşam ve toplumsal projeleri iyi anlamak ve anlatmak gerektiğini belirterek, Kürtlerin bağımsızlık talebi arkasında asıl olanın demokrasi ve özgürlük projesinin hayat bulması olduğu söyledi.

Yves-Jean Gallas’ın açlık grevi direnişlerine kendiniz nasıl hissediyorsunuz sorusuna yanıt veren Özkan Özdemir “Kendimizi iyi his ediyoruz. Direnişte olmanın moral ve motivasyonu var. Dostlarımızın bizi ziyaret etmesi ve dayanışma göstermesi ile daha çok moral buluyoruz. Açlık grevinin yaratığı yorgunluğu değil 200. gününde olan direnişçileri daha çok düşünüyoruz. Onlar kritik aşamayı çoktan geçtiler” dedi.

Direnişçiler Türkiye ve Kürdistan’daki hapishanelerde süren direniş, Türkiye’deki halklara yönelik insan hakları ihlalleri ve iktidarın baskıcı politikaları hakkında bilgiler verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz