9. Britanya Alevi Festivali’nin açılış resepsiyonu gerçekleştirildi

0
309

9 Alevi Britanya Festivali’nin açılış resepsiyonu Wood Green Cemevi’nde gerçekleştirildi.

9. Britanya Alevi Festivali’nin açılış resepsiyonu Wood Green Cemevi’nde gerçekleştirildi. BAF ve yöre dernekleri tarafından organize edilen 9. Alevi Festivali resepsiyonla start aldı. Resepsiyon çerağların uyandırılması ile başladı. Ardından deyişler eşliğinde semaha duruldu.

Resepsiyonda açılış konuşmasını BAF Başkanı İsrafil Erbil yaptı. Erbil ise önemli bir süreçten geçildiğini kaydederek,”Biz bu festivali , baskılara, korkutmalara rağmen dimdik ayakta olduğumuzu göstermek, haklarımızı savunabilmek, bedenini açlığa yatırmış insanların da, oy sandıklarında hakları gasp edilen insanların vebali boynumuzadır demek için düzenliyoruz” dedi.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi Başkanı  Kadir Yörük ise gerek inanç, gerekse kültürel ihtiyaçları karşılamak adına AKM’lerin önemine dikkat çekti.

Yörük’ün ardından Yazar Abbas Tan söz aldı. Tan Alevi inancını Britanya’da yaşayabilmenin bir övünç kaynağı olduğunu kaydetti.

FESTİVAL 25 MAYIS’TA BAŞLIYOR

Britanya Alevi Federasyonu, bu yıl düzenleyeceği 9. Alevi Festivalini “Enel Hakk Yolunda Her Şey Çok Güzel Olacak” sloganı altında 4 bölgede gerçekleştirecek.

25 Mayıs ve 1 Haziran Enfield’te bulunan Baf Yerleşkesi’nde 9. Alevi Festivali başlangıcı, 2 Haziran Pazar günü İAKM Cemevi’nin ev sahipliğinde Hackney Downs Parkı, 16 Haziran BAF İskoçya Bölge cemevlerinin ev sahipliğinde Edinburgh’ta, 22-23 Haziran 2019 tarihlerinde ise BAF Orta Bölge cemevlerinin ev sahipliğinde Sheffield’te gerçekleşecek.

Britanya Alevi Federasyonu, 25 Mayıs’ta başlayan festival finali, 23 Haziran’da “Her Şey Çok Güzel Olacak” sloganı ile Orta Bölge Yönetiminde Sheffield’de gerçekleştirecek.

BAF ve bağlı cemevleri tarafından gelenekselleştirilen ve her onbinlerce insanın katıldığı festivaller, ‘çocukların, yetişkinlerin ve yaşlıların karşılaştığı, kucaklaştığı, eğlendiği, muhabbet ettiği, ürettiği, paylaştığı, yolunu, gönlünü ve aklını birlediği bir kültürel ve sosyal etkinlik’ olarak tanımlandı.

Elif TABAK/LONDRA

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz