Strasbourg’daki açlık grevi 127’inci gününde

0
299

Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin kırılması amacıyla DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlayan ve siyasi tutsaklar başta olmak üzere, Avrupa’nın birçok yerinde devam eden süresiz – dönüşümsüz açlık grevi eylemi devam ediyor.

Dini bayram dolayısıyla resmi kurumların tatil olduğu Strasbourg’da devam eden eylemi gün içerisinde Kürt halkı yoğun bir şekilde ziyaret etti. Ziyaretçiler, eylemcilerin taleplerinin kendi talepleri olduğuna dikkat çekti.

Sağlık durumlarındaki olumsuz durumlardan kaynaklı yatağa bağlı şekilde devam eden eylemde ise eylemciler, talep karşılanıncaya kadar eylemlerine devam etmekte kararlı.

25 Mart tarihinde Avrupa Parlementosu önünde bir haftalık açlık grevi ile başlayan ve sonraki haftalarda oturma eylemine dönüşen kitlesel eylem ise bu hafta Çarşamba günü başlayacak. TJK-E ve KCDK-E’nin koordine ettiği eylem bir gün sürecek. 1 Mayıs’a kadar sürdürülmesi planlanan eyleme bu hafta İsviçre ve Strasbourg’da yaşayan Kürlerin katılması bekleniliyor.

17 Aralık 2018 tarihinde başlayan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine katılan eylemciler ise şunlar: Dilek Öcalan, Gülistan Çiya İke, Nurgül Başaran, Ramazan İmir, Mehmet Nimet Sevim, Mustafa Sarıkaya, Mohamad Ghaderi, Deniz Sürgüt, Ayvaz Ece, Yüksel Koç, Kadro Bokani, Kerem Solhan, Agit Ural ve Ekrem Yılmaz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz