Hayatı Ve Doğayı Koruma Platformu Barış Köyünde gerçekleştirilen toplantıya Katıldı

0
381

Hayatı Ve Doğayı Koruma Platformu 25 Nisan 2019 tarihinde, Nurhak Barış Köyündeki Boksit maden ocağında, kapasite artırımı için düzenlenen ÇED çalışmalarında, Halkın Katılımı Toplantısına katıldı.
Kahramanmaraş Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlügü tarafından düzenlenen toplantıda, taşeron mühendislik firmasının sunduğu ÇED raporu üzerine görüşlerimizi dile getiren Hayatı Ve Doğayı Koruma Platformu yetkilileri
Daha önce ‘ÇED gerekli değildir.’ kararına göre faliyet yapan özel firma (ÇSK) kapasitesini 30 kat artırarak 23 dönümlük alanda yaptığı Boksit madencilik faaliyetini 1680 dönüm alan üzerinde yapmak istemektedir.
Yıllık 180 bin ton kazı ve 72 bin ton kimyasal atık oluşacağını açıklayan firma, bu faaliyetin bölgedeki,bağ,bahçe, tarım ve orman alanlarına zarar vermeyeceğini iddia etmektedir.
Katılan köylüler ve muhtarlar ve çevre gönüllüleri bu madencilik konularında tereddütlerini dile getirdiler. 

Hayatı Ve Doğayı Koruma Platformu gönüllüleri ise, henüz hazırlık aşamasında olan ÇED raporunun yayınlanmasıyla beraber, raporu inceleyerek görüşlerimizi bölge insanı ile paylaşıp gerekli itirazlarda bulunacaklarını belirttiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz