Çavuşoğlu Irak’a gitti, gündeminde PKK var

0
307

Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Irak ziyareti bu Pazar günü başladı ve iki gün sürecek. Çavuşoğlu ziyaret kapsamında ilk olarak mevkidaşı Muhammed el Hakim ile bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. 

Türk rejimi, Bağdat yönetiminden PKK’ye karşı çabalarını arttırması ve Türk ordusu ile daha fazla işbirliği yapmasını bekliyor.

Erdoğan rejimi mevcut durumda Güney Kürdistan’da çok sayıda üs bulundururken, bazı noktaları da işgal etmiş durumda.

2014’te Ankara destekli DAİŞ çetelerinin soykırım saldırılarına uğrayan Şengal de Türk devletinin hedefinde bulunuyor. Erdoğan rejimi bir çok kez PKK’yi bahane ederek Şengal’i işgal etmekle tehdit etmişti. Şengal’e yönelik bir çok kez Türk rejiminin saldırıları da oldu.

Irak ve Güney Kürdistan hükümeti şimdiye kadar Ankara rejiminin saldırıları karşısında ciddi bir tepki geliştirmedi.

Çavuşoğlu, Hewlêr’de ittifak halindeki KDP’li yetkililerle de görüşecek. Çavuşoğlu’nun iki günlük ziyaret sırasında Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ve yardımcısının yanı sıra Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Başkanı ile bir araya gelmesi bekleniyor. 

Türk Dışişleri Bakanı ayrıca Bağdat ve Hewlêr’de Ankara destekli Türkmen gruplarının temsilcileri ile de buluşacağı bildiriliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz