Avrupa Dersim Kültür Festivali bu yıl da Frankfurt’ta

0
320

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Avrupa Dersim Kültür Festivali bu yıl 24 ve 25 Mayıs günlerinde Almanya’nın Frankfurt kentinde gerçekleşecek.

Festivalin tertip komitesini oluşturan Dersimli federasyon, kurum ve kuruluş temsilcileri 2019 Dersim Kültür Festivalinin programını tamamladı. Bu yıl da festival günlerinde ziyaretçileri Dersim’in kültürüne ve kimliğine özgün çok renkli, çok dilli ve canlı bir program bekliyor.

”Dersim bizimdir! İnancıma, doğama, kimliğime, dilime dokunma!” şiarı ile Rebstockpark alanında düzenlenecek olan 2019 Avrupa Dersim Kültür Festivali’nin birinci gününde ”Modernite kıskacında Dersim” başlıklı panel düzenlenecek. Panele gazeteci Güler Yıldız, Yazar Erdal Emre ve yazar Cafer Tar katılacak. Panel ardından ise Pir Mehmet Turan muhabbet cemini yürütecek.

GAĞAN İÇİN YENİ KONSEPT

Festivalin ikinci gününde ”Dersim’de Kadın ve Gençlik” başlıklı panel düzenlenecek. Dersim’in temel sorunlarının tartışılacağı bu panele HDP Milletvekili Dilşat Cembaz Kaya ve FEDA Temsilcisi Şahin Polat katılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz