Amerika’nın en eski insan izi bulundu

0
331

Güney Amerika ülkesi Şili’nin güneyindeki Pilauco’daki arkeolojik sitede daha önce bulunan bir insana ait ayak izinin günümüzden en az 15 bin 600 yıl öncesine ait olduğu ortaya çıktı. Araştırmada bahsi geçen ayak izinin 2011 yılında açığa çıkarıldığı öğrenildi. 

PLOS ONE dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, 2007 yılından bu yana araştırmaların sürdüğü Pilauco’daki arkeolojik sitede daha önce de oldukça eski tarihlere ait ayak izleri bulunmuştu.

Son olarak Mart 2018’de Kuzey Amerika’da bulunan Kanada’nın British Columbia eyaletinde bulunan ayak izlerinin 13 bin yıl öncesine ait olduğu tespit edilmişti.

El Austral de Osorno gazetesine konuşan jeologlardan Mario Pino, Amerika kıtası üzerinde çok sayıda başka insan ayak izi bulunduğunu söyledi. Pino, buna rağmen şimdiye kadar bu denli eskiye tarihlendirilebilen başka izin olmadığını kaydetti.

Pilauco’daki insan ayak izinin tarihlendirilebilmesi için karbon 14 metodunun kullanıldığı bilgisi de verildi.

Daha önce yapılan çalışmalarda ise günümüz insansılar denilen önceki türlere ait olan ve 3,5 milyon yıla kadar tarihlendirilebilen izlere rastlanmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz