Home GÜNCEL Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 169’ncu gününde

Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 169’ncu gününde

Tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevini sürdüren DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in eylemi 169’ncu gününe ulaştı. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, tecridin kaldırılması talebiyle Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde başlattığı ve tahliyesi ardından evinde sürdürdüğü açlık grevi 169’ncu gününde.

CEZAEVLERİNDE EYLEM SÜRÜYOR

Aynı taleple Federe Kürdistan Bölgesi’nin Hewlêr kentinde açlık grevine başlayan HDP üyesi Nasır Yağız 156, Strasburg’da 14 kişi ve Galler’de İmam Şiş’in 130, cezaevlerinde 16 Aralık’ta başlayan tutuklular 131 gündür eylemde. Açlık grevleri 1 Mart itibariyle tüm cezaevlerine yayıldı.

ÜÇ VEKİL HDP BİNASINDA GREVDE

HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ın partilerinin Diyarbakır İl Örgütü binasında başlattığı eylem de 3 Mart’tan bu yana devam ediyor.

Exit mobile version