17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali başladı

0
300

17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali sinemaseverlerle buluştu.

Filmmor Kadın Kooperatifi’nin düzenlediği ve Mersin Kadın Emeği Kolektifi işbirliği ile yapılan 17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Mersin’de Yenişehir Belediyesi’nin Atatürk Kültür Merkezinde izleyicilerle buluştu.

Sandelye Kapmaca, Güven,Mazi, Ursela K.le Güin Dünyaları, Prenses Model, Demir Leydi, Kutlama, Zig Zag, Sokaklar Bizim, Saim Rüyası, Kornea ikilisi, Biri Şarkı Söylüyor Diğeri Söylemiyor, adlı filmler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Etkinliğe katılan Zeynep Kaya, “Mersinde bu organizasyon 4 kez gerçekleştirildi . Ben sadece üçüne katıldım. Kadın sorunlarının ele alındığı filmleri iki gün boyunca izlemek beni mutlu etti. Bu filmler içsel dönüşler yaratarak kendini sorgulamayı sağlıyor. Kadının; kendisi ve çevresini ve sosyal ilişkilerin sorgulamasını sağlıyor. Yabancı filmlerin dillerini anlamasak bile, empati yaparak ana düşüncesini anlama fırsatını buluyoruz. Kadının ekonomik olarak yaşattığı çıkmazlar ve aile içerisindeki yaşadığı sorunlar ve sosyal yaşantı içerisindeki var olma çabası güzel ve sade bir dille, hem yüreğimizde hem de bilincimizde önemli mesaj verdi. Yerel yönetimlerimiz bu anlamlı çalışmaya sahip çıkmalıdır. Destek vererek daha fazla kadın canlarımızın izlemesine olanak sağlanmalıdır.” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz