12 erkek adaya karşı kazanan kadın muhtar

0
298

Doğubayazıt’ta 12 erkek adaya karşı yarışan Mesmegül Özdemir, 240 oy farkıyla Hasankeyf Mahallesi’nin muhtarı seçildi. Seçim süreci boyunca “Nasıl cesaret ettin?” sorusuyla karşılaşan Özdemir, yıllardır kurduğu hayali bu cesaretle gerçekleştirdiğini söyledi. 

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi Hasankeyf Mahallesi’nde yaşayan Mesmegül Özdemir (40), 31 Mart’ta yapılan seçimlerde 379 oy alarak mahallenin yeni muhtarı olarak seçildi. 12 adaya karşı yarışan Özdemir, ilçe merkezinde aday olan ve seçilen tek kadın muhtar. 3 aylık çalışma boyunca “Nasıl cesaret ettin?” sorusuyla karşılaşan Özdemir, yıllardır kurduğu hayali bu cesaretle gerçekleştirdiğini söyledi.

“KENDİMLE GURUR DUYUYORUM”

Lise mezunu olan ve 3 yıl boyunca dikiş-nakış hocalığı yapan Özdemir, ilçeye taşınmadan önce yaşadığı Karabulak köyünde çobanlık yaptığını dile getirdi. Evli ve 2 çocuk annesi olan Özdemir, “Eşim yıllardır cezaevinde. Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalıyor. Şimdiye kadar çocuklarımı ve eşimi mağdur etmedim. Kadın olarak kendimle gurur duyuyorum” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz