Türkiye’de dün yapılan 31 Mart yerel seçimleri dünya basınının da gündemindeydi. Dünya basınında öne çıkan durum ‘Erdoğan’ın gerilemesi’ oldu.
Yerel seçimler dünya basının da gündemindeydi. Sonuçların “Erdoğan ve partisinin yenilgisine işaret ettiği” ve “seçmenin ekonomik durumdan memnuniyetsizliğini sandığa yansıttığı” öne çıkan yorumlardan. İşte ABD’den Britanya’ya, Fransa’dan Almanya’ya dış basında 31 Mart yerel seçimleri.
The Guardian
“Türkiye genelinde rutin bir belediye seçimleri olması gerekirken, bu seçimler Erdoğan’ın 16 yıllık iktidarı için bir referanduma dönüştü ve ülkedeki ekonomik durum Erdoğan’a olan halk desteğini azaltmaya başladı.”
“İlk sonuçlar AKP’nin iktidara geldiği 2002’den bu yana aldığı ilk önemli yenilginin işaretleri. HDP kayyum atanan bazı belediyeleri geri aldı.”
Financial Times
“Cumhurbaşkanı, ilk sonuçlara göre iktidar ittifakı oyların yüzde 50’den fazlasını aldığı için rahatlamış olabilir. Ama büyük şehirleri kaybetmek, karlı anlaşmalar ve iş imkanları dahil bu şehirlerle birlikte gelen himaye ağının kontrolünü de kaybetmek anlamına gelir.”