Tutuklu aileleri, Elazığ Cezaevi’nde yaşanan hak ihlallerine ilişkin açıklama yaptı-VİDEO

0
264

PİRHA – Tutuklu aileleri, açlık grevi eylemleri ile Elazığ Cezaevi’nde yaşanan hak ihlallerin kat be kat arttığına dikkat çekerek bir an önce taleplerin karşılanması ve hukuksuz uygulamaların son bulmasını istedi.

Elazığ Cezaevinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin tutuklu aileleri İnsan Hakları Derneği (İHD) Dersim Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi.  Açıklamaya Dersim Devrimci Güçbirliği Belediye Eşbaşkan adayları Nurşat Yeşil, Hıdır Demir ile HDP Milletvekili Kemal Bülbül’ün yanı sıra çok sayıda tutuklu ailesi katıldı.

Açıklamayı yapan HDP Dersim İl Eşbaşkanı  ve tutuklu yakını Özlem Toprak,  Leyla Güven’in  açlık grevini selamlayarak, “Bütün cezaevlerinde tecride karşı açlık grevleri başlatılmıştır. Biz tutuklu ve hükümlü yakınları aileleri olarak tecride karşı yapılan direnişe sessiz kalmamalıyız. Bu açlık grevlerinin ölümle sonuçlanmaması için tüm kamuoyunun sessiz kalmayıp bu sese ortak olmasını istiyoruz” dedi.

Tüm cezaevleri gibi Elazığ cezaevinde de baskı ve işkencelerin olduğunu belirten Toprak, “Özellikle A takımı diye adlandırılan bir grup gardiyan, kurum müdürü yardımcısı olan Ercan adlı şahıs siyasi tutsakların odalarına girip tutsaklar için, ‘şu adamı vurun’ talimatı veriyor. Bu talimattın ardından birkaç tutuklu dövülerek bacağı kolu ve kaburgaları kırıldığı bilgisi bize ulaşmıştır” diye belirtti.

“TUTUKLULARA İŞKENCE YAPILIYOR”

Açlık grevinde bulunan tutuklulara yönelik de psikolojik baskı ve yıldırma politikaları ile saldırıldığını ifade eden Toprak, keyfi uygulamalarla hasta tutukluların hastaneye götürülmediğini, Kampüs içerisinde yer değişikliği yapıldığı zaman ise siyasi tutsaklara çıplak arama dayatıldığını işkenceye maruz bırakıldığını kaydetti.

Ardından konuşan HDP Milletvekili Kemal Bülbül de cezaevlerindeki hak ihlalleri ile devletin suç işlediğini belirterek bu uygulamaların keyfi olduğuna dikkat çekti.

PİRHA/DERSİM


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz