SDG açıkladı: IŞİD Suriye’de bitirildi

0
278

SDG açıkladı: IŞİD Suriye’de bitirildi
SDG açıkladı: IŞİD Suriye’de bitirildi

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) IŞİD’in Suriye’deki son sığınağı olan Baxoz köyünün IŞİD’den tamamen temizlendiğini duyurdu. SDG Genel Komutanlığı, “Büyük zaferimiz bütün insanlığa kutlu olsun ” dedi.

Baxoz’da sıkışan IŞİD’e karşı Cizre Fırtınası Hamlesi olarak başlatılan operasyon, 18 Eylül 2018’de, IŞİD’in son işgal alanlarına yönelmişti.

SDG, teslim olan IŞİD üyeleri ve aileleri ile Baxoz’da alıkonulan sivillerin tahliyesinin ardından 1 Mart 2019’da, IŞİD’in Kuzey ve Doğu Suriye’deki son alanlarına karşı son operasyonu başlatmıştı.

SDG’nin IŞİD’in Kuzey ve Doğu Suriye’deki işgalinin bittiğini ilan etmesinin ardından, Demokratik Halk Hareketi (TEV-DEM) Koordinasyonu’ndan yazılı açıklama geldi. Açıklamada, “Yıllardır başta Suriye ve Irak halkları olmak üzere Ortadoğu ve dünya halklarının başına bela edilen insanlık düşmanı DAİŞ en güçlü olduğu Suriye’de Kürt, Arap, Süryani, Ermeni, Türkmen, Çeçen halkları tarafından yenilgiye uğratılmıştır. DAİŞ’i yenilgiye uğratmada belirleyici rol oynayan şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, gazilerimize bundan sonraki mücadelelerinde başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz