Romanyalı Laura Vitalia Yalçın, ikrar verip Alevi oldu-VİDEO

0
283

PİRHA-  Romanyalı Laura Zenovia Vitalia Yalçın, eşi ile tanışmasıyla birlikte Aleviliği tanıyıp ikrar vermiş ve yola girmiş. Cemlerde belki de bir olarak 12 hizmetten gözcülük hizmetini de yürüten Laura, “Alevilik ile tanıştıktan sonra insanlara yürekten bir gözle bakıyorum” diyor.

Romanya’dan Bodrum’a gelip yerleşen ve Bodrum Alevi Bektaşi Derneği Cemevi Başkanı Cem Yalçın ile tanışmasıyla birlikte Alevi inancını tanıyan Laura Zenovia Vitalia Yalçın, ikrar verip Alevi olmuş. Laura Yalçın aynı zamanda cem ibadetinde 12 hizmetten biri olan gözcülük hizmeti de yürütüyor.

“İKRAR VERİP ALEVİ OLUYOR, CEMDE GÖZCÜLÜK YAPIYOR”

Bodrum Alevi Bektaşi İnanç Derneği’nin Kadıncık Ana Cemevi inşası için kurduğu stantta denk geldik Laura Zenovia Yalçın ile. Diğer tüm kadınlar gibi canla başla emek veriyor. Sohbet ederken kendisinin Romanya vatandaşı olduğunu söylüyor. Çorum şivesi ile konuşması ise ayrı bir güzellik olarak dikkatimizi çekiyor. Alevi canları tanıyan bir dost olarak kendisinin de katkı koymaya çalıştığını düşünürken, bir anda, “Ben ikrarımı verdim Aleviyim” demesi ile birlikte şaşırıyoruz. Eşi olan Bodrum Alevi Bektaşi Derneği Cemevi Başkanı Cem Yalçın ile Aleviliği tanımaya başlayan Laura Vitalia Yalçın daha sonra pir huzurunda ikrar verip Alevi olmuş.

İkrar vermesi ile birlikte cemevinde de hizmet yürütmeye başlayan Laura Vitalia Yalçın, cemde gözcülük de yapıyor. Cemin düzenini sağlayan Laura, cem erenlerinin isteklerini ilgili dedeye, dedelerin ise cem erenlerine iletiyor. Birçok dede-pirin cem hizmetinde kadın gözcü görmesi ise kendilerini şaşırtıyor. “Kim demiş ki kadın gözcülük yapamaz” diyen Laura Vitalia Yalçın, bu hizmeti severek yürüttüğünü belirtiyor.

“ALEVİ KÜLTÜRÜ İLE İNSANLARA YÜREKTEN BAKIYORUM”

“Alevilik ile tanıştıktan sonra insanlara artık yürekten bir gözle bakıyorum” diyen Laura Zenovia Vitalia Yalçın, Alevilerin topluma çok candan yaklaştığını ve bunun kendisini çok etkilediğini vurgulayarak şunları söylüyor:

“Aslen Romanyalıyım. Burada evlendim ve eşim şu anda Bodrum Alevi Bektaşi Derneği Cemevi Başkanı. Kitaplardan olsun, kendi bilgilerinden olsun bana Aleviliği anlattı. Aleviliği benimsedim. Bir süre sonra ikrarımı verdim. İnsanlara artık yürekten bir gözle bakıyorum. Kürt , Sünni, yabancı ne olursa olsun insanız. Alevi kültürü bana bunu öğretti. Buradaki canlarımız gerçekten böyle yaklaşıyor. Alevileri çok seviyorum, insanları çok seviyorum. Aleviler gerçekten çok cana yakınlar. İnsanlara çok değer veren bir yönü var. Birlik olalım, birbirimize kenetlenelim. Sevelim birbirimizi.”

Ersin ÖZGÜL / MUĞLA


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz