PSAKD Genel Merkezi: Gazi Katliamı’nda da katiller korunup kollandı

0
263

PSAKD Genel Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, “Katliamı gerçekleştiren devlet yetkilileri milletvekili ve hatta bakan yapılarak ödüllendirildi. Diğer yaşadığımız katliamlarda olduğu gibi bu katliamda da devlet katilleri koruyup kolladı” diye belirtildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi yaptığı yazı açıklamada, “12-15 Mart 1995 tarihlerinde bütün dünyanın gözü önünde Alevi halkımıza karşı kontrgerilla çetelerinin ve devlet güçlerinin işbirliğiyle vahşi bir katliam gerçekleştirildi” denildi.

Katliamlarla Alevilerin yokedilemeyeceği kaydedilen açıklamada, “Bizler Aleviler olarak kontrgerilla çetelerinin ve devlet güçlerinin işbirliğine dayalı bu katliam pratiğini daha önce Dersim’de, Maraş’ta, Çorum’da ve Sivas’ta yaşadık. Gazi ve Ümraniye katliamları Alevilere dönük yüzyıllardır devam eden katliamların ve yok etme politikalarının bir devamıdır. Ama bizleri yok etmeyi hedefleyen bu gerici, faşist ve inkarcı zihniyet yüzyıllar boyunca gerçekleştirdiği bütün katliamlara rağmen bizleri yok etmeyi başaramadı. Evet; bizleri yok edemediler” ifadelerine yer verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz