PSAKD: 8 Mart mücadele ve dayanışma günüdür

0
274

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin yaptığı açıklamada, “Kerbela katliamından sonra bin bir eziyetle götürüldüğü Şam’da Yezit’in yüzüne karşı yaptığı zulümleri cesurca haykıran Zeynep Ana’nın direngenliğini ve boyun eğmez duruşunu günümüze taşıyan Songül Tunçdemir ve Zeynep Yıldırım onurumuzdur.” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi 8 Mart Dünya kadınlar Gününe ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada gerici, cinsiyetçi, çağ dışı bir iktidar anlayışın bugün ülkeyi kadınlar için bir cehenneme çevirdiğini kaydetti.

Açıklamada, “Ülkemizde her yıl yüzlerce kadın katlediliyor, binlerce kadın tacize ve tecavüze maruz kalıyor. Egemen sistem ise iktidarıyla, yargısıyla, medyasıyla kadınlara dönük şiddeti teşvik edip kadın düşmanlığını toplumsal, siyasal ve ekonomik hayatın tamamına yayıyorlar. Yargı katilleri ve tecavüzcüleri aklamaya çalışıyor, aklayamadığı koşullarda ise çeşitli bahanelerle önemli ceza indirimlerine gidiyor. İktidar yetkilileri sürekli olarak kadınları aşağılayan nefret söylemlerinde bulunuyorlar. Yandaş medya ise kadın cinayetleri ile kadınlara dönük cinsel saldırıları aşağılık bir tavırla, içini boşaltıp magazinleştirerek haber yapıyor.” ifadeleri kullanıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz