Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu Kuruldu

0
556

Maraş Girişimi uzun bir zamandır sürdürdüğü çalışmaları Federasyonla taçlandırdı. Bir dizi toplantı ve yoğun tartışmaların ardından bugün Almanya’nın Darmstadt kentinde gerçekleştirilen toplantı ile Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu ilanını gerçekleştirdi.

Kulyanlar Dayanışma ve Kültür Derneği, Tilkiler Köyü  Sosyal Dayanışma Derneği, Hamburg Kaşanlı Köyleri Derneği, Milyan Sosyal Dayanışma Derneği, Çiftlikkale Köyü Sosyal Dayanışma Derneği, Gözpınar Birlik Derneği, Zinkan köyü derneği, Bozlar Köyü Derneği, Esmapur köyü derneği, Maksutuşak köyü derneği toplantıda hazır bulunurken bir çok köy temsilcisi de toplantıya katıldı.

Federasyon tüzüğünün madde madde tartışılıp ele alındığı toplantı da kurulacak federasyonun adının MARAŞ DEMOKRATİK DERNEKLER FEDERASYONU olması karar altına alınıp Federasyonun kısaltılmış isminin MARDEF (Kürtçede de FED-KOM) olmasında görüş birliğine varıldı.

MARDEF’in resmi kurulma çalışmalarının hızlandırılıp 16 Haziran 2019 da gerçekleştirilecek kampta yapılacak ilk kongre ile de Federasyonun yönetiminin seçilmesi kararlaştırıldı.

Resmi Federasyon Çalışmaları, Toplantıya dahil olmayan köylerle ilişki kurulup 16 Haziran Kongresinin hazırlanması için bir Kurucular Kurulu seçilerek toplantı sonuçlandırıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz