Leyla Güven’in açlık grevi 129’uncu gününde

0
258

DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in, tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 129’uncu gününe girdi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, tecridin kaldırılması talebiyle tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde 8 Kasım 2018’de başlattığı ve tahliyesinin ardından evinde devam ettirdiği süresiz-dönüşümsüz açlık grevi, 129’uncu gününde devam ediyor.

Aynı taleple Federe Kürdistan Bölgesi’nin Hewlêr kentinde HDP üyesi Nasır Yağız’ın eylemi 116, Strasburg’da 14 kişi ve Galler’de İmam Şiş’in eylemi 90, cezaevlerinde 16 Aralık’ta başlayan tutukluların eylemi 91 gündür devam ederken, eylem 1 Mart itibariyle tüm cezaevine yayıldı.

HDP İL BİNASINDAKİ EYLEM SÜRÜYOR

HDP Diyarbakır İl Binası’nda milletvekili Dersim Dağ’ın 3 Mart’ta başlattığı, 8 Mart’ta ise Van milletvekilleri Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ın dahil olduğu eylem de sürüyor. Vekillerle birlikte parti üyelerinden İsmet Yıldız, Sevican Yaşar, Salih Tekin ve Bilal Özgezer, il binasına yapılan baskının ardından cezaevine gönderilirken, gözaltına olan Salih Cansever, Abdulhalik Kurt ve Yusuf Ataş ise İl Emniyet Müdürlüğü’nde eylemlerine devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz