İzmir’deki Alevilerin Meclis üyesi talepleri karşılık bulmadı

0
267

Alevi Bektaşi Federasyonu Ege Bölgesi Temsilciliği adına yapılan açıklamada, yerel seçimlerde İzmir’de Alevilerin cemevleri sorununu çözmek için meclis üyesi taleplerinin karşılıksız bırakıldığı vurgulandı. Öte yandan Alevi kurumlarının adayı olmayanların Alevilerin adaylarıymış gibi gösterilmesine de tepki gösterildi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Ege Bölge Temsilciliği adına Yaşar Aydın imzalı bir açıklama yayınlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir konuşmasında Ozan Arif’i Pir Sultan Abdal, Aşık Veysel ve Aşık Daimi ile aynı kefeye koymasına da tepki gösterildi. Kılıçdaroğlu’na, “Ozan Arif bizim katillerimizi övdü, sen ise Ozan Arif’i övdün, ne farkınız var?’’ diye sorulan açıklamada, ülkede demokrasi ve hukuktan uzaklaşıldığı bir dönemde demokrasiden, hukuktan ve adaletten söz eden bir partinin liderinin böyle bir söylemde bulunmasının manidar olduğu belirtildi.

Siyaset dilinin önemine vurgu yapılan açıklamada, “Ötekileştirmeyi ve ayrımcılığı tahrik eden bu anlayış, siyasetin ne yazık ki dili olmuştur. Bizler bu dilin ortadan kaldırılması gerektiğine inanıyoruz” denildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz