‘Hınıs’ta Alevi köyleri üzerinde AKP’nin baskısı var’

0
262

Erzurum’un Hınıs ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren HDP Hınıs Belediyesi Eş Başkan Adayları Nurcan Felekoğlu ve Mehmet Bayraktar, köyleri gezerek evlere mihman oluyor ve halkın sorunlarını dinliyor. Eş başkan adaylarını olumlu karşılayan halk, kayyumun gitmesini istiyor.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala Türkiye’nin dört bir yanında adayların çalışmaları sürüyor. Bu yerel seçimde Erzurum’un Hınıs ilçesinde AKP ve HDP yarışıyor. Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Belediye Eş Başkan Adayı olan Nurcan Felekoğlu ile Mehmet Bayraktar, Erzurum’un zorlu kış koşullarına rağmen sürdürdükleri seçim çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Eş başkan adayları Hınıs’ın köylerine gidip tek tek evlere mihman oluyor. Gittikleri yerlerde insanlar tarafından güzel bir şekilde karşılanan eş başkan adayları, insanların sorunlarını sıkıntılarını dinliyor.

“İRADEMİZİ 31 MART’TA GÖSTERECEĞİZ”

Bir Alevi kadın siyasetçi olan Nurcan Felekoğlu, seçim çalışmalarının iyi gittiğini ancak Alevi köyleri üzerinde AKP’nin baskısı olduğunu söyledi. Köylerdeki seçmenlerinden çok güzel tepkiler aldıklarını belirten Felekoğlu, “Kırılmış bir halk iradesi var. Bu halkın iradesini geri almak için elimizden geleni yapıyoruz. seçim çalışmalarımızı ona göre yürütüyoruz. Biraz da o korkuyu saldık içlerine herhalde. Dört bir yandan saldırıya geçtiler ki köylüler üzerinde ciddi baskılar kuruyorlar. O baskılara yenilmeyeceğiz. İrademizi sandıkta 31 Mart’ta göstereceğiz” şeklinde ifade etti.

“KÖYLERİN YOLLARI BOZUK VE SU SIKINTISI VAR”

Kapı kapı gezerek kadınların yüreklerine dokunduklarını dile getiren Felekoğlu, kadınların ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmelerinin psikolojilerini bozduğunu ve kadınları topluma kazandırmak için projelerinin olduğunu söyledi. Gençlerin başka illere gitmemeleri için projeler yapacaklarını, onlara iş alanları açacaklarını ifade eden Felekoğlu, Hınıs’ın köylerinin sorunlarına da değindi. Köylerinin hepsinin yollarının bozuk olduğunu ve ayrıca su bakımından zengin bir coğrafya olmasına rağmen su sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Felekoğlu, AKP’nin 17 yıllık iktidarı boyunca bu bölgeye hizmet götürmediğini kaydetti. Felekoğlu, “Şu anda borç içinde bizim Hınıs’ımız. Hınıs’ımızın tarihi çok eski olmasına rağmen taş taş üstüne konulmamış. Biz de bugün diyoruz ki bir kadın eliyle Hınıs’ımızı tekrardan ele alacağız, kadınlarla beraber yöneteceğiz” dedi.

“İYİ TEPKİLER ALIYORUZ”

HDP’nin diğer Hınıs Belediye Eş Başkan Adayı Mehmet Bayraktar da Hınıs’ın tüm köylerine ulaştıklarını ve çok iyi tepkiler aldıklarını kaydetti. Hınıs’ta hala feodalite ve ağalık sisteminin kendini hissettirdiğini bu yüzden fazla gelişemediğini belirten Bayraktar, tarım ve hayvancılığın ağırlıklı olduğu Hınıs’ta bunu geliştirmeye yönelik çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Bayraktar, ayrıca Hınıs’ta kayyumu göndererek ciddi bir oy artışı hedeflendiklerini de ekledi.

“ALEVİLER ÖTEKİLEŞTİRİLİYOR”

Mikrofon uzattığımız halk da kayyumdan memnun olmadıklarını belirtti.

Hınıs’ta yaşayan Alevi bir genç ise Hınıs’ın Alevi köylerine hiç hizmet verilmediğini ve Alevilerin toplumda ötekileştirildiğini belirterek halkın iradesiyle oynandığını bu seçimlerde demokrasi istediklerini kaydetti.

/ERZURUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz