Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu Kimdir

0
301

1980’li yıllarda Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin, 2002’li yıllarda da B Termik Santrali’nin kurulmasıyla birlikte oluşan hava kirliliği had safhaya çıkması yetmiyormuş gibi 2016 yılında Küçükyapalak diğeri de Akbayır Mahallesi’nde olmak üzere 2 ayrı termik santral yapımı da gündeme geldi.

Bu santraller, Elbistan ve çevresinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve çevre gönüllülerini hareke geçirdi ve yaklaşık iki ay boyunca düzenli olarak yapılan toplantıların sonucunda; başta Elbistan Ziraat Odası olmak üzere tüm odalar, baro temsilcileri, meslek kuruluşları, sendika temsilcileri, kültür ve sanat eğitimcilerinden oluşan Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu, 16 Nisan 2016 da yaptıkları bir toplantı ile Platformlarının kuruluş startını verdiler.

Bu toplantıda yürütme kuruluna şu isimler seçilmişti: İbrahim Yalçın, Haluk Özyurt, Hamit Güven, Hikmet Türkmen, Durdu Mehmet Dalkanat, Abdurrahman Şakalar, Mehmet Ali Bulut, Celalettin Kurt, Musa Demir, Orhan Baştürk ve İsmail İspir.  

Oluşturulan programa göre termik santrallerin zararları konusunda, ilk olarak mülki idare amirleri ve yerel yönetimleri ziyaretle başlayarak, geniş katılımlı halk bilgilendirme toplantıları, imza kampanyası, afiş, broşür ve pankart vb. çalışmalarla Termik santrallere karşı bir Sivil Toplum Örgütü olarak karşı durdular.

Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu’nu Facebook üzerinden takip edeblirsiniz: https://www.facebook.com/HayativeDogayiKorumaPlatformu/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz