‘Halepçe’ye sessiz kalanlar Saddam kadar sorumludur’

0
257

HDK İstanbul İl Meclisi, Halepçe Katliamı’nın yıldönümü sebebiyle açıklama yaptı. Gazi ve Beyazıt Katliamları’nın da anıldığı metinde, Mart ayının “Acılar ve katliamlar ayı” olduğu ifade edilip “Dün ‘Vur’ emri veren, katliamları tezgahlayan zihniyet, bugün iktidardadır” denildi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul İl Meclisi 16 Mart 1988’de Irak rejimi tarafından yapılan Halepçe Katliamı’nı kınayan yazılı bir açıklama yaptı. Beş binden fazla insanın katledildiği hatırlatılan metinde “Saddam ile bugün iktidarda olanların amaçları aynıdır” denildi.

“KATLİAMA SESSİZ KALAN EN AZ SADDAM KADAR SORUMLUDUR”

HDK İstanbul İl Meclisi’nin açıklamasında “Halepçe’de kadın, çocuk demeden katliam yapanlara gerekli tepkiyi göstermeyenler, Roboski katliamına imza atmaktan da IŞİD çetelerinin vahşi katliamlarına zemin hazırlamaktan da geri durmamıştır” denilerek şöyle devam edildi:

“Saddam’ın Halepçe katliamı ile ‘Çöktürme’ planını uygulayan zihniyet arasında bir fark yoktur. Başur’da Kürt halkını hedef alan katliamda, dönemin Saddam Hüseyin rejimi 5 binden fazla çocuk, kadın ve erkeği kimyasal silahlarla acımasızca katletmiştir. Tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan bu katliama sessiz kalan, bu vahşeti seyreden ulus devletler de katliamdan en az Saddam Hüseyin rejimi kadar sorumludur.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz