Dünyaca ünlü akademisyenlerden ‘Barış Akademisyenleri’ için çağrı

0
301

Dünyaca ünlü akademisyenlerden ‘Barış Akademisyenleri’ için çağrı
Dünyaca ünlü akademisyenlerden ‘Barış Akademisyenleri’ için çağrı

Aralarında Nobel ödüllü isimlerin de bulunduğu 1800 akademisyen “Barış akademisyenleri”ne dönük baskılara ilişkin uluslararası çağrı yaptı.

Aralarında beş Nobel ödüllü akademisyen ve Noam Chomsky, Şeyla Benhabib, Steven Pinker, Judith Butler, Bruce Alberts gibi dünya çapında tanınmış isimlerin yer aldığı 1800 akademisyen, Türkiye’de barış akademisyenlerine yönelik kitlesel yargılamaları kınadı ve akademisyen kıyımında iş birlikçi konumundaki kurum ve üniversitelerle ilişkilerin dondurulması için uluslararası çağrıda bulundu.

İfade özgürlüğü alanında çalışmalar yapan ARTICLE 19’un Avrupa ve Merkez Asya Başkanı Sarah Clarke konuyla ilgili “İstinaf mahkemesinin Profesör Füsun Üstel’e, sadece bir bildirinin altına ismini koyduğu için verilen cezayı onaylama kararı benzer absürt suçlamalarla karşı karşıya olan iki bin meslektaşı için dehşet verici bir emsal oluşturuyor. Antiterör yasalarının tamamen kötüye kullanılmasına dayanan bu karar, ülkede geriye kalan oldukça sınırlı ifade ve akademik özgürlüklere vurulmuş yeni bir darbedir. Türkiye yetkililerini muhalif seslere karşı baskıya son vermeye, bu kararı askıya almaya ve akademisyenlere karşı açılan davaları düşürmeye çağırıyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz