DAD Ankara Şubesi yeni yönetim kurulunu belirledi-VİDEO

0
303

Demokratik Alevi Dernekleri Ankara Şubeşi, 2. Olağan Kongresini yaptı. Yeni yönetim başkanlığına Mustafa Karabudak seçildi. 

Ankara TÜM BEL – SEN Genel Merkezi’nde yapılan kongreye PSAKD Genel Sekreteri Onur Şahin, MYK Üyesi Bayram Özkan ABF Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Metin, DAD Mamak Şube Ana Fatma Cemevi Eş başkanları ve YK üyeleri Divriği Kültür Derneği Başkanı Nurullah Esat Ünsal, Dersimliler Derneği Başkanı Yaşar Kılavuz, Ankara 78 liler Derneği, Batı Kent Yeni yaşam Derneği, Karakoçan Derneği Başkanı Hüseyin Çaynak ve birçok yurttaş katıldı.

Kongreye çerağların yakılması ile başlanırken ardından deyişler söylendi. Farklı şehir ve ülkelerden gönderilen mesajların da okunması ardından divan başkanlığına Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Metin seçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını ise Murat Işık yaptı. Işık, Mart ayının Koçgiri ve Gazi katliamlarının yıldönümü olduğunu da hatırlatarak “Alevilere yönelik Kerbela’dan günümüze yapılan tüm katliamları kınıyorum. Türkiye’de bugün tekçi politika yürütülmekte. Şovenizm kışkırtılıp, savaş politikaları üretilerek ekonomi kötüye götürülmekte. Dramatik bir yoksullaşma ile halk karşı karşıya kaldı” dedi.

Işık’ın dikkat çektiği bir diğer nokta ise Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevleri oldu. Her an ölümlerin yaşanabileceğini söyleyen Işık “Kritik evreye gelinmiştir. Tecrit insanlık suçudur. Yerel seçim sürecinde Aleviler, AKP’nin tehdit politikalarını da göz önüne alarak okullarda açılan mescitlerin, asimilasyonu derinleştirme çalışanların, Alevi çocuklarını bu politikalarla ötekileştirmeye uğraşanlardan hesap soracaktır” dedi.

“FİZİKSEL VE KÜLTÜREL KATLİAMLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Kongrenin devamında söz alan bir diğer isim ise PSAKD Genel Sekreteri Onur Şahin oldu. “Süreç olarak Hitler faşizminin de ötesini yaşamaktayız” diyen Şahin “Aleviler de bu zulümden payını almakta. Fiziksel ve kültürel bir katliamın içerisindeyiz. Asimilasyon bizim için en büyük kültürel katliamdır. Kurum yöneticilerimizden Songül Tunçdemir ve Zeynep Yıldırım arkadaşlarımız da asimilasyona direndikleri için hedef alındı” ifadelerini kullandı.

“SOLCULAR NE ZAMAN KÜRTLERİN YANINDA OLACAKLAR?”

HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Gevher de kongrede söz alan isimler arasındaydı. Mart ayının önemine dikkat çeken Gevher, “Zalimin zulmüne karşı Mart ayı dirilişin adıdır” diyerek “Leyla Güven şahsında başlatılan açlık grevleri kritik evreye geldi. Kendisine sosyalist, devrimci diyenler ne zaman Kürtlerin yanında olacaklar” dedi.

Kongrenin devamında derneğin 2 yıllık faaliyet raporu okundu. Tek liste halinde seçime gidilirken tüm katılanlardan rızalık istenip Mustafa Karabudak öncülüğünde yeni yönetim oluşturuldu.

Kongre yakılan çerağların sırlanması ile son buldu.

Cebrail ARSLAN-Eren GÜVEN/ANKARA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz