BIJİ NEWROZ

0
295

Bilindiği gibi Newroz, binlerce yıl önce Dehak’ın zulmüne karşı,  Demirci Kawa’nın önderliğinde  gerçekleştirilen büyük bir direnişin ve aynı zamanda, zaferin bayramıdır.  Dehak’ın sınırsız zulmüne başkaldıran Kürt halkı, Demirci Kawa’nın önderliğinde geliştirdiği bu direnişle, 2631 YIL önce büyük bir zafer kazanarak insanlığa Newroz bayramını armagan etmiştir.

Tarih bugün bir kez daha ve Kürt halkını ve tüm ezilenleri, çagdaş Demirci Kawalarin önderliğinde ve yeni Newrozlarda,  daha kalıcı ve  daha büyük bir zafere mahkum etmiştir.  Bu Newroz yakılaşan zafere giden yolda yaşanan bir  Newrozdur.

Leyla Güven’in başlattığı, zindanlarda 7 bini aşkın arkadaşın  ve Strasburg’da, Hewler’de, Galler’de bir çok arkadaşın kararlılıkla devam ettirdiği açlık grevi direnişinin  yaşandığı bu koşulllarda, bu arkadaşın yaşamasını sağlamak için de bu Newroz çok önemli bir etki yapacaktır.

Aynı şekilde 31. Martta gerçekleştirilecek oaln yerel seçimlerin çok önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.  AKP/MHP çetesinin kaybettiği bu seçimleri zafere giden yolda bir dönemece dönüştürmek, bu Newroz katılamakla sağlanacak bir sonuçtur.

O nedenle başta bütün Maraşlı halkımız olmak üzere bütün halkları  ve ezilenleri, en güçlü şekilde bu Newroza katılamaya çağırıyoruz.   Özellikle de kitle eylemelrine katılımın az olmasından dolayı kaygılanan bütün arkadaşları,  bizzat kendilerinin ve beraberlerinde kimleri katabiliyorlarsa herkesi bu newroza katılmaları büyük bir öneme sahiptir.

Maraş girişimi olarak bütün maraşlı arkadaşlarımızla bu özgürlüğe ve zafere bu Newrozda birlikte olacağımıza inanıyoruz.

BIJİ NEWROZ

 YAŞASIN NEWROZ

YAŞASIN AÇLIK GREVİ DİRENİŞİ.

MARAŞ GİRİŞİMİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz