Avrupalı IŞİD’lilerin ilk davası görüldü

0
270

Avrupalı IŞİD’lilerin ilk davası görüldü: Mehdi Nemmouche dört kişiyi öldürmekten suçlu bulundu

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünde bir yıl boyunca faaliyet gösteren Fransız Mehdi Nemmouche, 2014’te Belçika’nın başkenti Brüksel’de Yahudi dört kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan suçlu bulundu. Nemmouche’un alacağı cezanın pazartesi gününe kadar açıklanması bekleniyor.

Cezayir asıllı Nemmouche ile birlikte olaya karıştığı iddia edilen Nacer Bendrer de müebbet hapis cezası aldı. Mahkeme, suçsuz olduğunu öne süren Bendrer’in saldırıdaki silahları temin ettiği ve olayın planlanmasına karıştığı kararına vardı.

33 yaşındaki Mehdi Nemmouche, ‘Suriye savaşından Avrupa’ya dönen bir militanın işlediği ilk cinayet’ olarak kabul edilen saldırıyı dava boyunca reddedip kendisine tuzak kurulduğunu savundu.

NE OLMUŞTU?

Brüksel Yahudi Müzesi’nde 24 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan saldırıda Nemmouche, Kalaşnikof ve bir tabanca ile etrafa ateş açtı. Saldırıda Miriam ve Emmanuel Riva çifti, müze çalışanı Alexandre Strens ve Dominique Sabrier hayatını kaybetmişti.

Mehdi Nemmouche, savaşmak üzere Suriye’ye gitmeden önce de hapis yattı. Nemmouche ve Bendrer 2009-2010 yılları arasında Fransa’nın güneyinde aynı hapishanede kaldı.

HABER MERKEZİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz