Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği: Tecride karşı Newroz’a!

0
292

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, Newroz vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

‘DİRENİŞ BÜYÜYOR’

“Kürt halkı her türlü baskıya, zulme, katliama ve yasaklara karşı, her Newroz’da serhildan ruhunu kuşanarak direnişi büyütüyor” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Newroz dünden devralınan ve aydınlık geleceğe uzanan bir direniş halayıdır. Bugün bu halayın başını, kadınların isyanını kuşanarak öncü bir çıkışla direnen Leyla Güven çekiyor. AKP- MHP faşizminin baskı ve zulümle beslediği zalim saldırılarına karşı hapishanelerde boy veren açlık grevi direnişi kısa sürede duvarların sınırlarını başka coğrafyalara aşırtarak büyüdü. Şimdi içeride ve dışarıda binlerce direnişçi tecride karşı büyük bir direnişi gerçekleştiriyor. Leyla Güven’in öncülüğünde gerçekleşen bu büyük direniş, AKP faşizminin yasakçı, zorba siyasetini teşhir ederek, geniş kitleleri daha derinden etkileyerek faşizme karşı mücadeleye çekiyor.”

‘DİRENİŞ RUHUNU DİRİLİŞ RUHUYLA BULUŞTURALIM!’

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, açıklamasının sonunda da şöyle dedi: 

“Şimdi artık her bir kadın bu direnişi daha fazla sahiplenme sorumluluğundadır. 2019 Newroz’u tecrit ve imha politikalarına karşı isyan ateşinin daha da harlandığı, dirilişin ve varoluşun sembolü olacaktır. Tecride karşı hayat kazanacaktır. Her alanda Newroz ruhuyla mücadele yürütelim ve Newroz kutlamalarına bütün gücümüzle katılalım. Tecride karşı bedenlerini açlığa yatıranların direniş ruhunu Newroz’un diriliş ruhuyla buluşturalım.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz